Napadac Milana Zlatan Ibrahimovic je svom kolegi iz Arsenala Robinu van Persieu porucio kako bi trebao promijeniti sredinu i potražiti priliku za uspjeh u nekom drugom klubu.

Ibrahimovic je imao jednu od glavnih uloga u pobjedi nad Arsenalom na San Siru u srijedu, a taj poraz za Arsenal znaci vjerojatno ispadanje iz Lige prvaka i FA kup kao jedinu realnu šansu za osvajanje nekog trofeja ove sezone, prvog nakon sedam sušnih godina.

Mediji sve cešce špekuliraju o vjerojatnom odlasku Van Persiea iz londonskog kluba na kraju sezone, buduci da je jedini trofej kojega je Nizozemac osvojio u osam godina u sjevernom Londonu i dalje FA kup iz 2005. godine.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

S druge strane, Ibrahimovic je u posljednjih osam sezona osvojio osam uzastopnih naslova prvaka država u kojima je igrao, te vjeruje kako bi Van Persie morao napustiti Arsenal u potrazi za slicnim uspjehom.

"Kada ne osvojite ništa dugi niz godina ljudi shvacaju zašto odlazite, poput Cesca Fabregasa. U nogometu je najvažnije pobjeðivanje. Ako ne pobjeðujete, želite otici. Ne znam Robina osobno, ali sjecam ga se iz Nizozemske i sjecam se kakav je talent bio, a sada je kompletan igrac. Ne znam o cemu on razmišlja, ali znam što bih ja napravio. Ja sam napravio puno transfera u životu, ja na to gledam kao na izazov, na avanturu."

"Ako ostanete cijelu karijeru u jednom klubu, lako je igrati nogomet. Tu ste kod kuce, osjecate se ugodno. Ali ako idete na razlicita mjesta, to je pravi test. Ako uspijete, tada postajete pravi šampion, dobijate veci respekt."  rekao je Ibrahimovic.