Vezni nogometaš Manchester Citya David Silva je optužio celnike madridskog Reala da su pokušali baciti mrlju na njegovo ime nakon neuspjelih pregovora oko njegovog dolaska na Santiago Bernabeu.

26-godišnji španjolski reprezentativac je prije osamnaest mjeseci za 30 milijuna eura prešao iz Valencie u Manchester City nakon prekida pregovora sa Realom, koji su vec bili u poodmakloj fazi. Nakon toga su neki španjolski mediji za neuspjeh pregovora okrivili Silvin 'problematicni' nacin života, ali on tvrdi kako su to izmišljotine.

"Ako me Real nije želio dovesti, ne znam odakle te glasine dolaze. Moja savjest je cista i ja sam uvijek bio profesionalan. Ta cijela afera me nije naljutila, ali me je uznemirila. Bilo je interesa, ali onda je Real pokušao sve pokriti s tom pricom. Ali ja sam miran i jako sretan što sam donio odluku kakvu sam donio. Ni Barcelona ni Real nisu poslali konkretnu ponudu. City je bio taj koji je poslao ponudu za mene i zbog toga sam ovdje. Otišao sam tamo gdje sam želio otici." rekao je Silva.

Nakon prodaje Davida Ville Barceloni, predsjednik Valencie Manuel Llorente je otkrio kako bi njegov tada osiromašeni klub u slucaju prodaje Silve Realu dobio više novca, ali cijeli posao je propao kada je na mjesto trenera madridskog kluba stigao Jose Mourinho.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"Real je bio spreman dovesti Silvu, ali s promjenom trenera sve je stalo. Onda je stigao Manchester City i postigli smo dogovor. Imali smo nekoliko razgovora s celnicima Reala oko transfera Davida Silve i oni su ga željeli dovesti. Ali jednog dana su nas nazvali i rekli nam kako su se njihovi prioriteti promijenili." rekao je Llorente.

Silva je u meðuvremenu postao jedan od najboljih igraca Premier lige, te je favorit za osvajanje nagrade za igraca godine na kraju sezone. Španjolski reprezentativac je stoga uvjeren kako je donio pravu odluku, te ne razmišlja o mogucem povratku u La Ligu.

"Ja sam bio sretan u Valenciji ali sam morao otici zbog nekih okolnosti. City mi je ukazao povjerenje više nego bilo tko drugi i donio sam pravu odluku. Mancini mi je ukazao puno povjerenje, a to je jako važno za igraca, a sretan sam i što su se moji suigraci prilagodili na moju igru."

"Jako sam sretan u Engleskoj. Imam još dvije godine ugovora i želim ga odraditi do kraja. Trenutno se ne želim vratiti kuci, ovdje uživam i ljudi se prema meni odnose predivno, te se nadam kako cu u tome još dugo uživati. Ovdje možete do maksimuma uživati u nogometu." dodao je Silva.