EuroNogomet, nogometni magazin

Prije točno 15 godina vraćeno je sveto ime Dinamo

Danas je poseban dan za svakog navijača Dinama - na Valentinovo prije točno 15 godina vraćeno je sveto ime Dinamo. Povodom obljetnice, Bad Blue Boysi organiziraju Plavu noć u Dubravi (Zagreb) kako bi obilježili ovaj poseban dan...

 

Za neke je danas Valentinovo, a za druge je to posebno Valentinovo. Bilo je to 14. veljače 2000. godine, Dinamo je oragnizirao skupštinu kluba, ispod Zapadne tribine okupilo se između 5 i 10 tisuća navijača Modrih koji su prosvjedovali. Željeli su samo jedno - povratak svetog imena. Na tajnom glasovanju sudjelovalo je 44 skupštinara, 43 je bilo za povratak imena Dinamo (jedan je bio za ime Dinamo-Croatia). Pred navijače je izašao legendarni Zeko, dignuo ruke i viknuo: - Imamo Dinamo!

 

Oduvijek je Velimir Zajec bio miljenik navijača, tada je postao još draži. Od tada je prošlo točno 15 godina, a Bad Blue Boysi su ponovno u borbi, ovaj puta za pošteniji i transparentniji Dinamo, klub koji će biti u vlasništvu navijača, te koji bi trebao vratiti navijače na tribine. A kojih je sve manje i manje. Baš kao i u prošloj borbi, navijači ponovno koriste slogan "Vratite nam Dinamo!".

 

Borba protiv vladavine Tuđmana i Canjuge, odnosno imena Croatia, trajala je 7 godina. Povratku imena prethodila je smrt tadašnjeg predsjednika Tuđmana. Današnju borbu navijači Dinama protiv aktualne Uprave vode gotovo 8 godina. "Rat" je započeo nakon velike rasprodaje u Maksimiru, bilo je to 2007. godine kada je prvo otišao Eduardo, a zatim i Ćorluka, te još neki igrači. Među Bad Blue Boysima je nastala frakcija imena "No profit!", koja je bila odlučna u naumu da makne aktualnu vlast iz Dinama.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

 
U početku je to bila mala (ali glasna) grupa, no s vremenom, kako su neke stvari isplivale iz vode, cijela grupa okrenula je leđa Zdravku Mamiću i "njegovim poltronima" u Upravi i oko kluba. Ta borba i dalje traje. Koliko dugo, teško je prognozirati. U svakom slučaju, 350 navijača u zadnjoj prvenstvenoj utakmici jasan je znak koliko navijača stoji iza sadašnjeg Dinama...

Za kraj dodajmo kako Bad Blue Boysi povodom obljetnice organiziraju Plavu noć u Dubravi. Prava fešta se očekuje u Caffe Baru Gurman (Studentski Grad), s početkom u 18 sati.

 

Autor: Stefan N.Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN