Sve osim sigurnog prolaska Reala u sljedeću fazu natjecanja činilo se malo vjerojatnim već i prije prve utakmice u Rimu, a nakon što je Zidaneova momčad na Olimpicu slavila pobjedu rezultatom 2:0 čini se praktički nemogućim. Ali, u Romi vjeruju u čuda.


"Naravno da smo mi ushićeni zbog mogućnosti osvajanja ovog natjecanja, ali u ovom trenutku moramo razmišljati samo u utakmici koja je pred nama. Roma je dobra momčad, ali mene više brine ono što ćemo mi napraviti. Njihovi napadači su vrlo dobri i ako ne napravite posao kako treba, možete biti eliminirani.

Za mene je uvijek najvažnija utakmica ona sljedeća. Kao trener, želite biti dio ovakvih utakmica. Ne možete riječima objasniti što osjećate. Mi se moramo kvalitetno braniti u trenucima kad nemamo loptu i pokušati nanijeti štetu protivniku onda kad je imamo. Nije istina da Roma nema šanse." rekao je trener Reala Zinedine Zidane.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ja od svoje momčadi tražim da učini nemoguće. Način na koji treniraji mi omogućava da to od njih tražim. Mi moramo rano zabiti gol i onda vidjeti što će se dogoditi, to bi moglo promijeniti balans utakmice. Ne smijemo biti mentalno slabi i igrati kako bismo izgubili. Ako netko tako misli u mojoj momčadi, taj neće ni trenirati.

Moramo biti u mogućnosti kad ćemo napasti, a kad stati na loptu. Moramo biti samouvjereni kad preuzmemo inicijativu. Rezultat iz prve utakmice je prestrog u odnosu na ono što smo pokazali. Bili smo nesretni. Popravljamo svoju igru iz utakmice u utakmicu i ova momčad ima ogroman potencijal." rekao je trener Rome Luciano Spalletti.

Moguće postave:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Modrić, Kroos, Isco; James, Ronaldo, Bale.
Izvan stroja: Benzema (zadnja loža)

Roma: Szczęsny; Florenzi, Manolas, Zukanovic, Digne; Keita, Pjanić; Salah, Perotti, El Shaarawy; Džeko.
Izvan stroja: De Rossi (list), Rüdiger (zadnja loža)