Uslijed invazije Rusije na teritoriju Ukrajine, krovna europska nogometna federacija UEFA je odlučila oduzeti domaćinstvo ovogodišnjeg finala Lige prvaka Rusiji, odnosno Sankt Petersburgu, a finalni dvoboj će se 28. svibnja odigrati na francuskom nacionalnom stadionu Stade de France u Saint-Denisu pored Pariza.


"UEFA želi izraziti svoju zahvalnost predsjedniku republike Francuske Emmanuelu Macronu na njegovoj osobnoj potpori i predanosti tome da se najprestižnija utakmica u europskom klupskom nogometu preseli u Francusku u vrijeme do sada neviđene krize. Zajedno s francuskom vladom, UEFA će u potpunosti podržati napore svih da se osigura sigurnost nogometnih igrača i njihovih obitelji u Ukrajini, koji se suočavaju s teškim patnjama, razaranjem i raseljavanjem."  objavili su iz UEFA-e.

Iz UEFA-e su najavili kako će sa svojim odvjetnicima pronaći modus za raskid ugovora s ruskim naftnim gigantom Gazpromom, koji je već više od desetljeća sponzor UEFA-inih klupskih natjecanja.

Ukrajinski i ruski klubovi i reprezentacije će svoje domaće utakmice u europskim natjecanjima igrati na neutralnom terenu. To se u ovom trenutku odnosi na moskovski Spartak, koji u osmini finala Europa lige igra protiv RB Leipziga.