Povratnik u redove Milana Mario Balotelli kaže kako ima obećanje dato sebi koje mora održati nakon povratka na San Siro, te je zahvalan klubu što mu je dao drugu priliku, a posebno treneru Siniši Mihajloviću, koji je i svoju reputaciju stavio na kocku.


"Imam obećanje dato sebi, mojoj obitelji, Milanu, Mihajloviću, Raioli i svima koji me vole... krećem ponovno od nule. Znam da ne smijem praviti nove pogreške, ne smijem imati nikakve prohtjeve i moram sve ponovno uvjeriti u svoju vrijednost. Stavio sam se njima na raspolaganje. Prihvaćam svako pravilo. Dobit ću priliku za igru ako je zaslužim.

Ali nisam zaboravio kako igrati nogomet. Vratio sam se pun energije, sa željom za radom i entuzijazmom. Moja vlastita utakmica još nije gotova. Sada mi je 25 godina, nisam više beba. Već sam upropastio previše prilika.

A tu je i život, koji ne možete planirati i to je ono što vas promijeni. To su situacije koje učine da sazrijete. Povratak u Milan je došao spontano. Mino mi je rekao u subotu: 'spakiraj torbe i uzmi privatni avion, vraćaš se u Milan'. Nije bilo potrebe za privatnim avionom, otišao sam na redovnu liniju i vratio se.

Znao sam da ću naći novi klub, jer ja nisam završena priča. Ali zahvalan sam Milanu jer, i da kažem istinu, nisam očekivao da bi me uzeli natrag. Vratiti se ovdje je ostvarenje sna, ovo je druga prilika koju mnogi nisu dobili." rekao je Balotelli.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Trener Mihajlović me zna još otkako sam bio dijete. Moj problem nikad nije bio u kvaliteti, nego u karakteru. Ljudi su uvijek slušali puno stvari o meni, svaki aspekt je preuveličavan i on je s pravom želio pogledati me u oči i vidjeti imam li pravu motivaciju.

Saslušao me je i nije dopustio da na njega utječe ono što se govori i zbog toga sam mu već zahvalan. Rekao sam mu da ja razumijem svoje pogreške, da ga neću iznevjeriti ako mi da priliku, da ću mu dati sve što mogu, da sam sada odrastao čovjek i da ne stvaram probleme, da ću prihvatiti svaku njegovu odluku.

Trener je lider - strog, iskren, otvoren, lojalan. On ne blefira. On vam govori gledajući vas ravno u oči, što mi se sviđa. On gleda osobu, a ne samo nogometaša. On je stavio svoju reputaciju na vagu dovevši me natrag. Puno mu dugujem.

Pristanak na moj povratak od strane Silvija Berlusconija je bio najveće iznenađenje od svih. Nikad to ne bih očekivao. Kad me je on nazvao 'trulom jabukom', to je došlo nakon svađe. Ja nisam više trula jabuka. Tada sam bio dijete, a sada će u meni naći čovjeka. I odužit ću mu se na povjerenju."

Osvrnuo se i na godinu dana provedenih u Liveproolu, rekavši kako taktičke postavke Brendana Rodgersa nisu odgovarale njegovim karakteristikama.

"Ja prihvaćam svoje pogreške, ali moram reći da formacija Brendana Rodgersa nije odgovarala mojim karakteristikama. Na početku sam upropastio puno laganih prilika, a onda sam imao sve manje prilika za postići gol, bilo je i malo nesreće, ozljeda... To je bio nered.

Međutim, nikad se nisam žalio, prihvatio sam menadžerove odluke i uvijek sam se ponašao kao profesionalac. Odrasli Mario se nije tek tako pojavio u Milanellu, i u Liverpoolu su moje ponašanje i moj stil života bili vrlo normalni. Prošle godine nije bilo nikakvih problema u mom privatnom životu. Možda sam nekad stavio na Instagram sliku iz restorana, ali to ne znači da nisam trenirao, iako nisam igrao. Trenirao sam puno, često i duple sesije ili sam ili u posljednjih nekoliko mjeseci s Fabiom Borinijem i Joseom Enriqueom.

Bilo je teško, ali da nisam to radio bio bih mrtav nakon jučerašnjeg treninga. Jer su Mihajlovićevi treninzi vrlo teški, ali ide mi dobro." zaključio je Balotelli.