Novi član milanskog Intera Stevan Jovetić vjeruje kako su Juventus i Roma glavni kandidati za Scudetto ove sezone, ali je siguran kako njegova nova momčad može izboriti treće mjesto.


Dvadesetpetogodišnji Crnogorac je u razgovoru za Gazzettu dello Sport rekao kako je on osobno trenutno na 70 do 80 % fizičke spreme, ali da su problemi s ozljedama stvar prošlosti.

"Kandidati za Scudetto su Juventus i Roma, a mi dolazimo iza njih, uz Napoli, Fiorentinu, Milan i Lazio. Ali možemo razgovarati o tome kolike su naše šanse da budemo treći. Imamo snagu da ostvarimo taj rezultat." rekao je Jovetić.

"Tajna za uspjeh? Sjajan trener, što već imamo, i želja za uspjehom, što također već imamo. I iskusni igrači i nova pojačanja imaju veliku motivaciju, a mlađi igrači su vrlo motivirani."

Donedavni nogometaš Juventusa Arturo Vidal kritizirao je činjenicu da nogometaši u današnje vrijeme previše koštaju, a s njim se slaže i Jovetić, čiji je bivši klub Manchester City jedan od najrastrošnijih na tržištu.

"On je u pravu, sve je to pretjerano, cijene rastu na potpuno lud način. Prije se uz vas vezivala vrlo visoka cijena tek nakon što osvojite Scudetto ili Svjetsko prvenstvo. Nije da trenutni igrači ne zaslužuju visoke cijene, ali sjećate li se Zidanea? On je koštao puno, ali to je bio Zidane i imao je trofeja u svojoj vitrini.

Što se mene tiče, ja mogu biti uzor nekoj djeci kao što su Sheva, Savičević ili Mijatović bili meni. Ali u srcu sam dijete koje bi se posvetilo tenisu da nije uspjelo u nogometu. Imam djevojku, gledam filmove sa Stalloneom i Di Capriom, gledam američke TV serije i igram videoigre. Prvi telefonski poziv nakon gola Atalanti je bio mojim roditeljima. I dalje nosim oko vrata ogrlicu koju mi je dao djed. Poljubim je svaki put kad izlazim na teren, kao i uvijek."

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Jovetić je otkrio kako njegove veze s Interom traju već jako dugo, te dodaje kako je već umoran od priča o tome kako je uvijek ozlijeđen.

"Osim tih glasina iz 2007., koje su vjerojatno bile samo ispitivanje situacije, prvi konkretan kontakt dogodio se prije dvije-tri godine. Još dok sam bio u Fiorentini, rekao bih. Nekoliko se puta spominjao Inter i s vremena na vrijeme bih čuo o tome.

Juventus? Nikad nisam rekao da bih sigurno otišao u taj klub, a znate li zašto? Zato što sam se želio okušati negdje drugdje. Odlučio sam da želim promjenu, a Premier liga me je doista fascinirala."

Prokomentirao je i svoju avanturu u Manchester Cityu, za koju priznaje da je imala i neka problematična razdoblja.

"Prije svega se želim zahvaliti svima u Manchester Cityu, navijačima, ljudima u klubu, svima. Uključujući i Pellegrinija. Ne želim nikakve polemike. Ako ga sretnem na ulici, pozdravit ću ga, jer je to bilo korisno iskustvo za mene. Ne znam zašto nisam igrao i nikad mi to nije objasnio. Jednom sam ga zatražio da me pusti da odigram tri-četiri utakmice u nizu. To se nije dogodilo, ali amen. Nisam igrao čak ni u utakmicama koje su slijedile nakon što bih zabio gol.

Priče o tome kako sam uvijek ozlijeđen me ne diraju i ne ljute previše, ali tu stvar treba razjasniti. Imao sam nekih problema u Manchester Cityu, ne mogu to opovrgnuti, ali nisam igrao ni kad sam bio zdrav, pa čak ni kad sam bio u odličnoj formi. Pokažite mi jednog igrača koji nikad nije bio ozlijeđen. Ljudi govore kako je Jovetić uvijek ozlijeđen, ali to se događalo isto koliko i svima drugima. Stoga, dosta je priče o tome." zaključio je Jovetić.