EuroNogomet, nogometni magazin

Christian Abbiati: Neke igrače Milana bi zbog odnosa prema klubu trebalo dobro nalemati

Donedavni vratar Milana Christian Abbiati, koji je sa završetkom klupske sezone otišao u igračku mirovinu, kaže kako se taj klub u potpunosti promijenio posljednjih godina, ponudivši da on obnaša u klubu ulogu čovjeka koji će igrače natjerati da rade ono što se od njih traži.


Tridesetosmogodišnji bivši talijanski reprezentativac je otišao u mirovinu nakon uspješne karijere, ali posljednje sezone u dresu Milana nisu bile za pamćenje,

"Ova momčad vrijedi više od sedmog mjesta na ljestvici. S pravim odnosom, mogli bi izboriti plasman u Ligu prvaka već sljedeće sezone. Trener Christian Brocchi je u pravu kad kaže da nekim igračima nedostaje pravi stav. Bilo je četiri-pet pojedinaca koji nisu radili ono što se od njih tražilo. I ne govorim o tehničkim pogreškama. Kad bi se radilo samo o jednom pojedincu, bilo bi ga lako izolirati i kontrolirati. Ali pet ljudi je puno i sve postaje puno kompliciranije.

Kad bih zatvorio oči i zamislio Milan do 2011. godine, vidio bih drugačiju momčad u svakom pogledu. Mislim o vrijednostima koje sam ja kao mladi igrač upijao od igrača poput Albertinija, Costacurte i Maldinija.

Kroz cijelu svoju karijeru kažnjen sam samo jednom, i to zato što sam prespavao i zakasnio na trening. Ne želim reći da smo mi živjeli pod diktaturom ili takvo što, ali na treninzima smo svi trčali poput munja.

Kad bismo doživjeli težak poraz, ne bih čak ni razmišljao o ideji da se pokazujem u javnosti. Dolazilo je do toga da bih se probudio u ponedjeljak ujutro i osjećao tjeskobu čim iskoračim ispred kuće. Bilo bi me sram hodati ulicom zbog toga koliko je loše momčad odigrala, iako je moja savjest bila čista." rekao je Abbiati za La Gazzettu dello Sport.

Abbiati se mogao od navijača na San Siru oprostiti u utakmici protiv Rome, ali je prepustio svoje mjesto Gianluigiju Donnarummi zbog važnosti utakmice.

"To mi nije bio problem. Zapravo sam već bio spreman na to i morao sam biti iskren prema Brocchiju, koji je moj najbolji prijatelj. Ali moja odluka je ovisila i u perspektivama za sljedeću godinu. Došao sam s vrha i nisam želio završiti karijeru na apsolutnom dnu. To je bilo pitanje osobnog digniteta i ponosa.

Prvi put samo pomislio o tome da odem u mirovinu sredinom ožujka, nakon utakmice protiv Chieva. Posljednja slamka je bila utakmica protiv Bologne, tad mi je bilo svega dosta.

Kao simboličan primjer, sjetite se kad je Bacca zamijenjen u utakmici protiv Carpija, otišao je s terena ne sačekavši kraj utakmice i bez pozdrava s igračem koji ga je zamijenio. Rekao sam mu što mislim o njegovom ponašanju u svlačionici, ali kad sam se okrenuo postalo mi je jasno da me nitko nije podržao. Čini mi se da ako nemate određene vrijednosti unutar sebe, onda vas te vrijednosti jednostavno ne interesiraju. U moje vrijeme, Gennaro Gattuso bi pokazao zube."


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Unatoč razočarenju zbog stanja u klubu, Abbiati je spreman ostati na San Siru i pomoći povratku kulta nekad velikog kluba.

"Jako bih volio nastaviti raditi u klubu. Razgovarat ću s Gallianijem, iako nemamo još zakazan sastanak, a ja neću biti taj koji kuca nekome na vrata. Ali, dobro znam što mogu napraviti za klub.

Na primjer, da mi trener dođe na vrata i kaže da se neki igrač ne ponaša primjereno. Pa, ja bih mogao biti taj koji će ga dobro nalemati. Ne zove li se to danas 'klupski menadžer'?

Teško je reći hoće li Brocchi ostati trener. Sigurno je kako klub može započeti novi projekt s njim. On je pravi čovjek za vrstu nogometa kakvu Berlusconi voli i ima sjajne ideje.

Osobno, ipak, ja ne bih otpustio Mihajlovića. Odluka o njegovom otkazu je bila previše blizu kraju sezone." dodao je Abbiati, rekavši kako će mu nedostajati svlačionica, ali ne i karantena. Svoju je karijeru ocijenio ocjenom 7.5-8 od 10, naglasivši kako nikad nije podbacio kad je bilo najvažnije.


Milan je danas, inače, produžio ugovore s trojicom nogometaša: Luca Antonelli, Davide Calabria i Riccardo Montolivo potpisali su vjernost Milanu do ljeta 2019. godine. .: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN