EuroNogomet, nogometni magazin

Lautaro Martinez: U Argentini se rađate sa strašću

Dok se milanski Inter priprema za svoj treći uzastopni nastup u grupnoj fazi Lige prvaka, napadač tog kluba Lautaro Martinez je za službenu stranicu UEFA-e govorio o nekoliko tema, između ostalog o doprinosu argentinskih igrača najjačem europskom natjecanju i svom legendarnom sunarodnjaku Javieru Zanettiju.


O tome što vuče argentinske igrače prema uspjehu

U Argentini se rađate sa strašću, s odlučnošću, sa srcem i to je nešto što pokušavamo donijeti u svaku ligu u kojoj igramo. Možete to vidjeti i u argentinskoj ligi ako pratite utakmice. Isto vrijedi i za reprezentaciju. Mi to uvijek pokušavamo pokazati. Talent dolazi prvi. To je nešto s čim se rađate, ali to morate njegovati, naravno. A borbenost dolazi druga - nadjačati protivnika fizički i mentalno i pokušavati se boriti protiv svih prepreka koje vam mogu stati na put.

O Lionelu Messiju

Lea bolje poznajem iz vremena koje smo proveli zajedno kao suigrači u reprezentaciji Argentine nego kao protivnika. Rekao sam to i ranije i reći ću i sada i uvijek: on je najbolji igrač na svijetu. Činjenica da je on Argentinac je za nas izvor ponosa i uvijek pokušavamo učiti od njega. Za mene, on je na drugoj razini - on razumije igru na drugačiji način i uvijek je korak ispred svih ostalih.

O gledanju Intera u finalu Lige prvaka 2010.

Sjećam se da sam gledao finale sa svojom obitelji u Argentini. Bilo je to vrlo značajna utakmica, jer je bilo puno argentinskih igrača u toj momčadi i tako važna pobjeda za klub. Diego Milito je postigao oba gola. Diego je značajna osoba i nogometaš u Argentini, a ja sam imao priliku igrati s njim u Racingu, u čemu sam jako uživao. Definitivno, Inter ima puno navijača u Argentini, jer je puno argentinskih igrača igralo za ovaj klub.

O svom mentoru u Interu Javieru Zanettiju

Javier je vrlo značajna figura u Interu, kao i za nas igrače, jer nam prenosi svoje iskustvo iz ovog kluba. To je učinio i meni kad sam tek došao u Italiju. Kad god sam nešto trebao, on mi je uvijek pokušavao pomoći. On je uvijek spreman saslušati i pitati me kako sam ili mi pomoći oko bilo čega što je potrebno. On je uvijek tu kako bi bio siguran da je za mene sve kako treba i u klubu i izvan njega. Iznad svega, on mi je pomogao s talijanskim jezikom kad sam tek došao, s onim što klub znači i kako treniramo. On je bio vrlo koristan kad su te stvari u pitanju, tako da ću mu uvijek biti zahvalan. On mi je doista puno pomogao kad sam došao ovdje.
.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN