EuroNogomet, nogometni magazin

Daniele De Rossi: Messi je uvijek najbolji na svijetu

Bivši talijanski reprezentativac Daniele De Rossi se u kratkom razgovoru za službenu stranicu FIFA-e prilikom ždrijeba kvalifikacijskih skupina za Svjetsko prvenstvo 2022. godine osvrnuo na svoju karijeru i aktualni izbor za najboljeg nogometaša svijeta u tekućoj godini.


Tko će osvojiti nagradu The Best za najboljeg igrača 2020. godine?

- Messi je uvijek najbolji igrač, ali ako pogledamo proteklu godinu dana, onda je Robert Lewandowski zaslužuje. On je osvojio Ligu prvaka, postigao veliki broj golova i bio je najbolji kad pogledate način na koji on igra.

A kad se radi o trenerima?

- To nije lak izbor, jer su svi nominirani ostvarili neke velike stvari. Obično onaj tko osvoji najviše trofeja osvoji i nagradu, tako da je trener Bayerna Hansi Flick definitivno favorit. On je to zaslužio. Svaki trener koji dođe u klub šest mjeseci prije kraja sezone i mora se nositi s pandemijom koja je promijenila sve, ali uz sve to osvoji sve više nego zaslužuje nagradu.

Za vas osobno, tko je najbolji igrač s kojim ste igrali u karijeri?

- Igrao sam s nekim izvanrednim igračima - velikim šampionima - ali Francesco Totti je bio najveći od svih. On je imao nešto što drugi nisu. On je mogao pronaći suigrača bilo gdje na terenu, čak i ako je jako daleko od njega. Nikad nisam vidio da netko drugi radi ono što je on radio na terenu.

A koja je najbolja utakmica vaše karijere?

- Možda nije najbolja, ali 9. srpnja 2006. godine je očito najljepša utakmica moje karijere, jer smo tada osvojili Svjetsko prvenstvo. Nema ništa ljepše nego postati svjetski prvak.

Na kraju, koji je najbolji gol koji ste postigli u karijeri?

- Nisam postigao puno golova u karijeri, da budem iskren, ali moj najbolji gol je bio onaj protiv Japana na Olimpijskim igrama u Grčkoj 2004. godine. Bile su to škarice lijevom nogom, što je samo po sebi neobično za mene, a bio je apsolutno sjajan..: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN