EuroNogomet, nogometni magazin

Kako spriječiti i liječiti pet najčešćih ozljeda kod nogometaša?

Ozljede su sastavni dio svakog sporta, a nogomet kao iznimno fizički zahtjevan i kontaktni sport je tu u samom vrhu. Većina nogometaša radi slične pokrete za vrijeme utakmica, pa je i opterećenje i rizik za teže ozljede kod većine na istim dijelovima tijela, zbog čega postoji i nekoliko klasičnih nogometnih ozljeda.

Ažurirano Četvrtak, 12 Studeni 2020 14:10

Hitovi: 400

Da bi izbjegli ozljede, nogometaši moraju promijeniti način na koji se kreću

Ozljede su integralni dio nogometne igre, reći će ljudi koji se bave tim poslom. Sigurno je kako se broj ozljeda u nogometu ne smanjuje, iako je većina klubova iz najvišeg ranga u svoje strukture uključila eksperte iz polja sportske medicine i znanosti, a oprema i tereni za igru su daleko kvalitetniji nego ranije. Broj nekih ozljeda, kao na primjer istegnuća mišića zadnje lože ili puknuća ligamenata koljena je čak i u porastu.

Ažurirano Subota, 07 Studeni 2020 08:58

Hitovi: 418

Psihološka perspektiva nogometa bez 12. igrača

Publika kao 12. igrač u jednoj nogometnoj utakmici itekako može utjecati na učinkovitost igrača, a posljedično i na rezultat igre. Zbog koronavirusa prošla je sezona završila u dosad neviđenoj atmosferi na praznim stadionima na kojima su eventualno bile grafike publike i nasnimljen zvuk navijanja kako bi gledateljima s malih ekrana doživljaj gledanja utakmice bio iole sličan onome na što su navikli. Međutim, sportaši na terenu, koji nisu ni vidjeli ni čuli mnoštvo navijača, imali su potpuno drugačije iskustvo igranja što se moglo odraziti i na neka njihova ponašanja.

Ažurirano Četvrtak, 24 Rujan 2020 08:33

Hitovi: 607

Nogomet poslije pandemije: Biti više kao Athletic Bilbao?

Regrutirajući samo lokalne igrače, baskijski klub nije stvorio samo jedinstveni identitet, nego je generirao cijeli način razmišljanja među svojim navijačima. To bi mogle biti dobre smjernice i za druge klubove.

Ažurirano Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020 12:35

Hitovi: 944

Komentar: Slaba, slabašna Bundesliga

Natjecanja Prve njemačke nogometne lige su završena i Bayern je opet prvak. Ali golema razlika prema drugoplasiranom i jadni rezultati u europskim natjecanjima svjedoče o slaboj ligi, misli Andreas Sten-Ziemons.

Ažurirano Nedjelja, 21 Svibanj 2017 20:28

Hitovi: 11460

Je li vrijeme za uvođenje prijelaznog roka za trenere?

Već smo duboko zagazili u prosinac i približili se prijelaznom roku za igrače, no brojni su klubovi od početka sezone promijenili trenere, neki i po nekoliko njih. Je li vrijeme za uvođenje prijelaznog roka i za trenere?

Ažurirano Utorak, 06 Prosinac 2016 10:36

Hitovi: 8895

Kako će izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU utjecati na Premier ligu?

Praktički svaki aspekt života u Ujedinjenom Kraljevstvu osjetit će utjecaj izlaska iz Europske Unije, pa tako i nogomet. Ovakva će odluka imati značajan utjecaj na Premier ligu, u kojoj danas ne bi igrali igrači poput Dimitria Payeta ili N'Goloa Kantea da su Britanci ranije napustili Uniju.

Ažurirano Petak, 24 Lipanj 2016 13:52

Hitovi: 7788

Financijski fair play: Kako Manchester City može potrošiti preko 180 milijuna eura?

Bio je ovo još jedan prijelazni rok u kojem su potrošene ogromne količine novca. Zapravo, rekordan iznos kad su engleski klubovi u pitanju, a najveći potrošač među njima, Manchester City, sam je potrošio preko 180 milijuna eura. Nije li UEFA nedavno uvela financijski fair play koji bi trebao ograničiti takve stvari?

Ažurirano Četvrtak, 03 Rujan 2015 10:40

Hitovi: 5025

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN