EuroNogomet, nogometni magazin

Psihologija izvođenja penala: Kako se mentalno pripremiti za zabiti ili obraniti gol?

Smireno priđite bijeloj točki, uzmite vremena, udahnite i - zabijte gol. Zvuči jednostavno, zar ne? Ali kao što se pokazalo u završnici Europskog prvenstva 2020, zabiti gol iz jedanaesterca u trenucima kad se odlučuje o putniku u sljedeću fazu natjecanja i nije tako jednostavan zadatak i možete biti sigurni da će barem jedan igrač zaboraviti osnovne principe zabijanja gola s udaljenosti od jedanaest metara i poslati svoju reprezentaciju doma.

Ažurirano Srijeda, 07 Srpanj 2021 11:36

Hitovi: 280

Opširnije...

Počinje EURO 2020 - bez domaćina nema pravog karaktera

EURO 2020 počinje sutra i svakako je dobrodošao povratak na određenu razinu normalnosti. Sama činjenica da će natjecanje biti odigrano označava napredak, s obzirom na to da je prošlog ljeta, kad je trebalo originalno biti igrano, bilo otkazano zbog pandemije korona virusa. Stvari još uvijek nisu savršene, ali nesumnjivo idu nabolje, barem kad je Europa u pitanju.

Ažurirano Četvrtak, 10 Lipanj 2021 09:33

Hitovi: 239

Opširnije...

Philipp Lahm: Guardiolin nogomet je proslava individualnosti

U svojoj kolumni za britanski list The Guardian, bivši kapetan minhenskog Bayerna Philipp Lahm se osvrnuo na vrijeme u kojemu je surađivao s današnjm menadžerom Manchester Citya Pepom Guardiolom dok je on s trenerske klupe vodio bavarski klub.

Ažurirano Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:53

Hitovi: 956

Opširnije...

Dani Olmo: Koliko je nogomet predivan!

Znam što mislite. Znam što želite znati. To je pitanje koje mi uvijek postavljaju. Kako sam otišao iz Barcelone u Zagreb, a onda u Leipzig? Kakav to katalonski dječak, rođen samo 25 kilometara od Nou Campa, napusti La Masiu kako bi otišao u Hrvatsku? Da, znam. Doći ćemo do toga. Ali za početak, moja priča počinje u Terassi, i počinje s loptom.

Ažurirano Petak, 02 Travanj 2021 12:15

Hitovi: 968

Opširnije...

Koja je stolica na stadionu najbolja za praćenje utakmice?

Nogomet je kompetitivna igra, ali i najgledaniji sport na svijetu. Onog trenutka kad je prvi nogometni klub odlučio ljudima naplaćivati novac kako bi gledali utakmice uživo, nogomet je postao sport za gledatelje, sa svim naletima neizrecive sreće koje ta činjenica nosi sa sobom.

Ažurirano Utorak, 16 Ožujak 2021 18:11

Hitovi: 757

Opširnije...

Zašto o igraču nikad ne treba suditi na osnovu statističkih podataka?

Moderna tehnologija je unijela puno promjena u današnji nogomet. Tvrtke koje pružaju uvid u statističke podatke napravile su od svega ogroman i unosan posao. Ali, koliko doista 'sirovi' statistički podaci pokazuju stvarnu vrijednost i učinak igrača?

Ažurirano Četvrtak, 04 Ožujak 2021 09:53

Hitovi: 1121

Opširnije...

Kako spriječiti i liječiti pet najčešćih ozljeda kod nogometaša?

Ozljede su sastavni dio svakog sporta, a nogomet kao iznimno fizički zahtjevan i kontaktni sport je tu u samom vrhu. Većina nogometaša radi slične pokrete za vrijeme utakmica, pa je i opterećenje i rizik za teže ozljede kod većine na istim dijelovima tijela, zbog čega postoji i nekoliko klasičnih nogometnih ozljeda.

Ažurirano Četvrtak, 12 Studeni 2020 14:10

Hitovi: 748

Opširnije...

Da bi izbjegli ozljede, nogometaši moraju promijeniti način na koji se kreću

Ozljede su integralni dio nogometne igre, reći će ljudi koji se bave tim poslom. Sigurno je kako se broj ozljeda u nogometu ne smanjuje, iako je većina klubova iz najvišeg ranga u svoje strukture uključila eksperte iz polja sportske medicine i znanosti, a oprema i tereni za igru su daleko kvalitetniji nego ranije. Broj nekih ozljeda, kao na primjer istegnuća mišića zadnje lože ili puknuća ligamenata koljena je čak i u porastu.

Ažurirano Subota, 07 Studeni 2020 08:58

Hitovi: 819

Opširnije...

Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN