Mladi Nizozemski reprezentativac i bivši član Feynoorda danas je postao novim igračem Monaca.

U Monacu se događaju velike promjene ovoga ljeta, klub su napustili Bernardo Silva, Dirar, i German, dok je pred odlaskom veliki broj igrača kao šta su Mbappe, Fabinho, Mendy, Bakayoko, Lemar i Sidibe, svi odredom prvotimci, stoga je momčad iz kneževine prisiljena tragati za pojačanjima. U klub su već stigli Tielemans, Jordi Mboula, Soualiho Meite, Jordy Gaspar i Diego Benaglio, dakle na prvu se već može viditi da Monaco nastavlja u istom ritmu sa pojačanjima kao i do sada, dovode se mladi (osim golmana Benaglia), vrlo talentirani igrači koji će odmah dobiti priliku za dokazivanjem. Osim dovedenih igrača vrijedno je spomenuti da im se sa posudbe vraća vrlo talanetirani Allan Saint-Maximin, koji bi trebao uskočiti na mjesto Mbappea.

Takva je situacija i sa Kongolom, mladi igrač koji je sa Feynoordom osvojio Nizozemsko prvenstvo danas je prešao u Monaco za 13 milijuna eura. Igra na poziciji centralnog braniča, a po potrebi mu nije strano odigrati na poziciji lijevog beka. Za Nizozemsku reprezentaciju upisao je 3 nastupa . Kongolo tako nastavlja tradiciju Monacovih kupovina, mladi, talentirani i sposobni odmah nositi i braniti boje kluba iz kneževine, jer takav recept do sada im je dosao vrlo značajne rezultate i uspjehe prošle sezone.

Monaco također navodno pregovara sa Thorganom Hazardom iz Monchegladbacha i Goncalom Guedesom kojeg nastoje uključiti u transfer Fabinha sa PSG-om.