Vlasnik Milana Silvio Berlusconi kaže kako navijačima tog kluba prije odlaska duguje još jednu posljednju gestu - pronaći nasljednika koji će ponovno podići klub na visoku međunarodnu razinu.


Berlusconi je trenutno u pregovorima s predstavnicima jednog kineskog konzorcija, od kojih želi da se na duge staze posvete razvoju kluba prije nego pristane na prodaju.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Mislim da je vrijeme da predam klub u ruke nekom drugom, nakon 30 godina u kojima smo osvojili 28 trofeja. Ja sam predsjednik koji je osvojio najviše trofeja u povijesti nogometa i sada moram napraviti još jednu posljednju gestu prije odlaska: pronaći nasljednika koji može podići Milan na međunarodne standarde.

S novcem od nafte, igrači svoje odluke baziraju na Monopolyu. Na primjer, govorimo o ponudi od 15 milijuna eura netto i 30 milijuna eura brutto za Ibrahimovića.

Nužno je pronaći ljude koji namjeravaju podići Milan na visoku razinu u Italiji, Europi i šire. Oni moraju garantirati investicije svake godine. Zbog toga već neko vrijeme pregovaramo s nekoliko kompanija i s kineskim fondom: znamo njihova imena i preko onih koji vode pregovore smo dobili sjajne preporuke. Nadam se da ih možemo pridobiti da potpišu ugovor kojim će se obvezati na nekoliko godina.

Oni su od mene tražili da ostanem predsjednik još tri godine, jer kažu da je moj brand vrlo snažan u Kini, gdje Milan ima 243 milijuna navijača.

Ako ovaj, naš posljednji pokušaj da nađemo nasljednika, propadne, onda ću morati ostati uz drugačije rješenje, graditi momčad od mladih talijanskih igrača i mladih igrača koji dođu iz naše omladinske škole, kao što je Donnarumma, koji ima samo 17 godina, ali je ipak sjajan vratar.

Moramo zatražiti od navijača da budu strpljivi, iako im nije uvijek lako, posebno onima koji ne pamte sve ono što je Milan napravio u posljednjih trideset godina." rekao je Berlusconi.