Bivši nogometaš, a danas sportski direktor Juventusa, Pavel Nedved, kaže kako bi želio kapetana momčadi Gianluigija Buffona gledati u dresu ovog kluba do njegove pedesete godine.


Nekadašnji češki reprezentativac je zajedno s Buffonom igrao i u Serie B, a na pitanje je li mu čudno još uvijek na terenu vidjeti iskusnog vratara, te nekadašnje suigrače Claudija Marchisija i Giorgia Chiellinija, kaže:

"Uopće ne. Gotovo svakodnevno razgovaram s Buffonom: kako biti još bolji? kako otići još više? A igrači koji su odnedavno u klubu ih gledaju širom otvorenih usta, jer nisu imali pojma što Juventus znači.

Najvažniji je stil življenja. Bili biste iznenađeni kad biste znali što sve igrači rade na treninzima i za vrijeme intenzivnih priprema. Svaki od naših protivnika daje i više od 100%, tako da moramo biti spremni. To je nemoguće objasniti, to morate iskusiti.

Kad će Buffon u mirovinu? Sve je na njemu! Kad se vratio s Europskog prvenstva ovog ljeta, rekao mi je da želi igrati najmanje do Svjetskog prvenstva u Rusiji.

On je i dan danas prvi na svakom treningu, iskren je, praktički bez mane. Kad vidim njegovu strast na terenu, želio bih da igra do pedesete!" rekao je Nedved za Idnes.