Uprava talijanskog prvoligaša Intera danas je uručila otkaz treneru Franku De Boeru, koji je na tu poziciju stigao pred sami početak sezone umjesto Roberta Mancinija.


Iako Nizozemac nije ni birao pojačanja ni pripremao momčad za novu sezonu, ipak je označen glavnim krivcem za vrlo loše rezultate i već sedam poraza u tek dvostruko više odigranih utakmica.

"FC Internazionale danas objavljuje kako smo raskinuli suradnju s Frankom De Boerom. Trener juniorske momčadi Stefano Vecchi će privremeno voditi prvu momčad u četvrtak u utakmici Europa lige protiv Southamptona. Inter se želi zahvaliti Franku i njegovim suradnicima na radu koji su uložili u proteklih nekoliko mjeseci i želimo im sve najbolje u budućnosti." objavili su iz Intera.

Talijanski mediji tvrde kako je glavni kandidat za De Boerovog nasljednika bivši trener Lazija Stefano Pioli, iako nije kompletna uprava sklona tom rješenju. Naime, predstavnici većinskog vlasnika kluba, Suning grupe, nisu uvjereni da je to najbolje rješenje, te bi na klupi voljeli vidjeti neko zvučnije, strano ime, poput Laurenta Blanca ili Louisa Van Gaala.

Sam De Boer, očekivano, nije bio sretan ovako brzim otkazom, te kaže kako mu je za realizaciju ciljeva trebalo dati puno više vremena.

"Šteta što je završilo ovako. Ovom projektu je trebalo više vremena kako bi se proveo. Želim se zahvaliti svim navijačima na podršci koju ste mi davali u protekla tri mjeseca." napisao je De Boer na Twitter profilu koji dijeli sa svojim bratom blizancem Ronaldom.