Gennaro Gattuso je danas potvrdio kako odlazi s mjesta trenera Milana, nakon što s tim klubom ni ove sezone nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, unatoč pobjedi na gostovanju kod SPAL-a u posljednjem kolu.


MIlan je sezonu završio na mjestu koje vodi u Europa ligu, što nije zadovoljilo ni njegove ni ambicije čelnika kluba, pa je jasno kako će i novca za ovoljetnu rekonstrukciju momčadi biti nešto manje nego što bi to bio slučaj da je izborena Liga prvaka.

Gattuso je s Milanom imao ugovor do kraja lipnja 2021. godine, ali je ugovor raskinuo na svoju štetu i neće tražiti da mu se isplati novac koji bi zaradio do kraja ugovora, na što je imao pravo.

"Odluka o odlasku iz Milana nije bila laka, ali to je bila odluka koju sam morao donijeti. Ne postoji jedan određeni trenutak u kojem sam odlučio, nego je to bio rezultat svih ovih osamnaest mjeseci kao trener u klubu koji za mene nikad neće biti poput drugih. Osamnaest mjeseci koje sam proživio s velikom strašću, nezaboravnih mjeseci. Ovo je za mene bio bolan ali dobro promišljen izbor. Odustajem li od naknade za preostale dvije godine? Da, jer moja priča u Milanu nikad nije bila pitanje novca." rekao je Gattuso.

Nakon Gattusa, klub je danas napustio i sportski direktor Leonardo, a pitanje je hoće li u klubu ostati i legendarni Paolo Maldini, koji se tek nedavno vratio u klub nakon nesuglasica s ranijim čelnicima.