Dva kandidata za titulu talijanskog prvaka Inter i Juventus pozvali su svoje inozemne igrače da budu spremni za povratak u Milano i početak priprema za nastavak sezone, za što očekuju da bi se moglo dogoditi krajem ovog mjeseca.


Predsjednik trećeg kandidata u utrci za naslov Lazija, Claudio Lotito, rekao je kako su Biancocelesti spremni već sada ponovno početi s treninzima, pa u Interu i Juventusu ne žele biti nespremni u slučaju skorog nastavka sezone. Inter je već pozvao igrače koji su napustili zemlju da budu spremni nastaviti sezonu jednom kad se faza izolacije i zabrane rada završi za igrače koji su bili pozitivni na corona virus.

Igrači koji budu dolazili iz inozemstva će morati ostati u karanteni 14 dana, a kako piše Gazzetta dello Sport, Christian Eriksen i Ashley Young su već u Milanu, dok bi se ostatak igrača trebao u taj grad vratiti do 13. travnja kako bi bili spremni za zajednički nastavak rada od 27. travnja.

FIFA i UEFA su potvrdili namjeru da se sva nacionalna natjecanja odrade do kraja, ali Juventus još nije poduzeo konkretne akcije po tom pitanju, iako su poručili svojim igračima da se pripreme za povratak u Torino nakon Uskrsa.

Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain, Douglas Costa, Danilo, Alex Sandro, Miralem Pjanić, Sami Khedira, Adrien Rabion i Wojciech Szczesny bi se trebali vratiti u Italiju nakon Uskrsnog ponedjeljka, prema pisanju istog lista, nakon što su samostalno trenirali u drugim državama.

Paulo Dybala, Blaise Matuidi i Daniele Rugani su još uvijek u karanteni, s obzirom na to da su bili pozitivni na corona virus, a s obzirom na to da su igrači koji se vraćaju u državu obvezni odraditi četrnaestodnevnu karantenu, Sarri još dugo neće imati momčad na okupu.


Kako piše Gazzetta, treninzi bi se u svim klubovima Serie A mogli nastaviti od 4. svibnja, a sezona bi u tom slučaju mogla biti završena u srpnju. Ovaj list tvrdi kako je Serie A spremna pratiti primjer njemačke Bundeslige i omogućiti klubovima u početku ograničeni povratak treninzima uz držanje socijalne distance među igračima, te postepeni povratak u normalni režim rada.


Tri moguća scenarija predviđaju nastavak sezone od 24. ili 31. svibnja, odnosno 7. lipnja, te šest i pol tjedana za odraditi preostalih trinaest kola do kraja sezone. To bi značilo da će sezona završiti početkom ili sredinom srpnja.

Jedna od žrtava corona virusa u Italiji mogao bi biti VAR. Naime, čelnici lige razmatraju mogućnost da se u nastavku sezone ne koristi ova tehnologija kako bi se maksimalno smanjio rizik za zdravlje i sigurnost sudaca.

List Corriere dello Sport navodi kako vodstvo lige planira posebna pravila za zaštitu zdravlja sudačkih timova u nastavku sezone. Prvo mjesto na toj listi pripada organizaciji putovanja sudaca, koji su do sada obično putovali komercijalnim letovima ili vlakovima. Isti izvor naveo je i vijest o mogućem ukidanju VAR tehnologije, jer njezino korištenje zahtijeva veliki broj sudaca i tehničkog osoblja u ograničenom prostoru od nekoliko kvadratnih metara.