Napadač Juventusa Alvaro Morata priznao je kako mu je 'nedostajalo postizanje golova, ali mu je prije svega nedostajalo to da se osjeća snažno', nakon što ga je pokosio virus. Španjolac je ušao u igru s klupe i odmah postigao pogodak u sinoćnjoj utakmici protiv Spezije, koja je do tada uspješno odolijevala napadima Juventusa.


"Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Vratili smo se na pobjedničke staze, što nam u Juventusu treba svakog tjedna. Puno je još utakmica do kraja sezone, moramo se koncentrirati na sljedeću utakmicu i bodove koje treba osvojiti. Svi koji poznaju nogomet shvaćaju da pobjede donose samopouzdanje, entuzijazam i sjajnu atmosferu u svlačionici. To je važno. Mi radimo za pobjede." rekao je Morata za Sky Sport Italia nakon utakmice.

Bio je ovo Moratin prvi gol nakon 73 dana suše, iako gotovo da nije trenirao u posljednjih tjedan dana zbog virusne infekcije pod nazivom cytomegalovirus. Imao je problema s kašljanjem i disanjem čak i za vrijeme davanja izjave nakon utakmice.

"Nedostajalo mi je postizanje golova, ali prije svega mi je nedostajalo da se osjećam snažno, jer da budem iskren u posljednja tri tjedna se uopće nisam osjećao dobro. Morao sam se staviti na raspolaganje momčadi jer imamo jako malo zdravih igrača. Ovo nije lagana sezona, igramo svaka tri dana, a puno je važnih igrača dugo izvan terena. To nisu nikakve isprike, to je realnost. Mi radimo kako bismo pobjeđivali, a ako to ne uspijemo ove sezone, čestitat ćemo pobjednicima, ali dok postoji matematička šansa davat ćemo sve od sebe na terenu." dodao je Morata.