Legendarni vratar Juventusa Gianluigi Buffon kaže kako bi mogao nastaviti igrati do 2023. godine, ali nije odbacio niti mogućnost odlaska u igračku mirovinu već na kraju ove sezone, kad mu istječe ugovor sa Starom Damom. Buffon se nakon kratkog izleta u Paris Saint-Germain 2019. godine vratio u Juventus, a od povratka je uglavnom rezerva Wojciechu Szczesnyu.


"Gledajte, u mojoj glavi uistinu postoji jedan znak Stop, maksimalna granica, a to je lipanj 2023. godine. To je maksimum, doista, doista maksimum. Ali, mogao bih završiti karijeru i za četiri mjeseca. Kažu da kad dođete u moje godine, pad dolazi odjednom, od jednog trenutka do drugog. Ja to ne vjerujem. Ja osjećam ono što osjećam, a osjećaji koje imam unutar sebe mi ne tjeraju da mislim kako će to biti neki iznenadni kolaps. Ja sam također osoba koja jako vjeruje u sudbinu. Kad mi je Juventus ponudio priliku da se vratim, pomislio sam: 'Gospe! Nikad ne znate, možda postoji neki razlog zbog kojeg se trebam vratiti tamo. Jedna velika priča za ispisati.' Stoga moram biti iskren, određenu ulogu igra i ego koji svi mi imamo." rekao je za The Guardian 43-godišnji vratar, koji se vjerojatno još uvijek nada osvajanju jedinog velikog trofeja koji mu nedostaje u karijeri - Lige prvaka.

Osvajač Svjetskog prvenstva iz 2006. godine se za The Guardian dotaknuo brojnih tema, uključujući to kako je proživio lockdown zbog corona virusa prije godinu dana i svoj odnos s bivšim suigračem Andreom Pirlom, koji je sada trener Juventusa.

"Pred drugim ljudima, Pirlo će za mene uvijek biti 'Mister'. To je pitanje uloga, pitanje poštovanja, pitanje inteligencije. Sve dok smo ovdje, on ima jednu ulogu, a ja drugu. Kad odemo odavde, onda možemo biti Gigi i Andrea. Moram biti iskren, za mene je onaj prvi mjesec lockdowna bio doista divan. Prije svega, pandemija mi je omogućila da posvetim vrijeme sebi. To je nešto što mi se nije dogodilo u cijelom životu. Dobio sam priliku provesti vrijeme doma sa suprugom, s djecom po cijele dane, posvetiti se svojim hobijima, čitanju, stvarima koje volim. Bilo je to predivno vrijeme za koje nikad nisam mislio da ću imati i u potpunosti sam ga iskoristio. Onda, naravno, kako je vrijeme prolazilo postajalo je sve teže. Sve više razmišljate o onome kroz što drugi ljudi prolaze." dodao je Buffon.