EuroNogomet, nogometni magazin

Simone Inzaghi novi trener Intera

Milanski Inter je danas službeno potvrdio imenovanje Simonea Inzaghija na poziciju trenera prve momčadi, na kojoj će naslijediti Antonia Contea, koji je proteklog tjedna napustio klub nakon osvajanja naslova prvaka Italije.


Četrdesetpetogodišnji Inzaghi je s Interom dogovorio suradnju u trajanju od dvije godine, čime je okončao pune 22 godine povezanosti s Lazion, s kojim je kao trener osvojio talijanski kup i dva talijanska superkupa, a proteklu je sezonu njegova momčad završila kao šestoplasirana.

Kao igrač, Inzaghi je s Laziom osvojio niz trofeja, uključujući i jedan naslov prvaka Italije.

Mlađi brat Filippa Inzaghija, nekadašnjeg poznatog napadača Juventusa i Milana, je Lazio protekle sezone uveo u osminu finala LIge prvaka, u prvom nastupu tog kluba u najjačem europskom natjecanju nakon trinaestogodišnjeg izbivanja. Očekivanja od njega na San Siru će biti znatno veća nakon rezultata koje je ostvario njegov prethodnik.

Conte iza sebe ima dvije uspješne sezone u ulozi trenera Intera. U prvoj sezoni je uveo momčad u finale Europa lige i završio kao drugoplasirani u prvenstvu, da bi u drugoj sezoni donio Interu prvi naslov prvaka nakon 2010. godine.

Inzaghi se trenerskoj karijeri okrenuo još 2010. godine nakon što je završio igračku. Radio je u omladinskoj školi Lazija, da bi prvo privremeno, a onda i za stalno preuzeo poziciju trenera prve momčadi 2016. godine.


Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN