Iskusni napadač Milana Zlatan Ibrahimović je priznao kako ima određeni osjećaj panike dok se neminovno približava trenutak u kojem će se morati oprostiti od aktivnog bavljenja nogometom.


Četrdesetogodišnji napadač će na kraju sezone postati slobodan igrač, ali želi produžiti suradnju s Milanom za još barem godinu dana.

"Imam određeni osjećaj panike zbog odlaska u igračku mirovinu. Sigurno je da ću nastaviti igrati dok god je to moguće i dok god mogu ostvarivati rezultate bez da patim. Želim završiti karijeru bez da i za čime žalim, tako da moram maksimalno iskoristiti vrijeme." rekao je Ibrahimović.

Švedski reprezentativac je iz Manchester Uniteda preselio u američki MLS, u redove LA Galaxya, ali se vratio u Europu u siječnju 2020., kad je po drugi put obukao dres Milana, s kojim je izborio nastup u Ligi prvaka.

"Znam da adrenalin koji sada osjećam nikad neće biti isti. Mi smo programirani da se probudimo, odemo na trening, vratimo se doma i odmaramo. I to tako ide po 20-25 godina. Ali jednog dana kad se probudim i ne budem imao ništa isplanirano, to će biti čudan osjećaj." kaže igrač koji je karijeru počeo u Malmöu davne 1999. godine.

Ibrahimović se nedavno vratio u akciju nakon oporavka od ozljede ahilove tetive, zbog koje je izvan terena bio šest tjedana. Striktni plan ishrane i režim treninga su mu, vjeruje se, omogućili da zadrži vrhunsku razinu tjelesne forme.

"Neću biti sposoban igrati svih devedeset minuta. Starim, ali i dalje sam u dobroj formi." dodao je vodeći strijelac švedske reprezentacije s 62 gola u 120 utakmica.

Na pitanje čime se planira baviti nakon što završi igračku karijeru, Ibrahimović je rekao: "Ne znam, vidjet ćemo kad taj dan dođe. Možda počnem nešto raditi od dana kad odem u mirovinu, možda uzmem odmor, a možda u potpunosti nestanem. Mislim da ćete vi najviše žaliti, jer me nećete više moći gledati kako igram. Zbog toga trebate u tome uživati sada, jer nikad više nećete vidjeti nekoga poput mene."