Predsjednik Milana Silvio Berlusconi je stao u obranu svog napadaca Alexandrea Pata, za Robina van Persiea je rekao kako se radi o dobrom igracu, no distancirao se od tvrdnji kako je Milan zainteresiran za njega.

Brazilski reprezentativac Pato je zapoceo subotnji derbi protiv Juventusa, ali je zamijenjen na poluvremenu nakon što u prvih 45 minuta nije ništa uspio napraviti.

Bilo je to prvo pojavljivanje u Serie A za Pata nakon više od mjesec dana, buduci da je imao jednu od svojih brojnih ozljeda koje ga muce posljednjih godinu dana.

Unatoc svemu, Berlusconi je za 22-godišnjeg napadaca rekao: "Mislim da je on pravi igrac za Milan i nadam se da je Milan pravi klub za Pata."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

75-godišnji bivši talijanski premijer je još jednom ponovio svoje uvjerenje kako bi Milan pobijedio Juventus da je priznat regularan gol Muntarija pri vodstvu od 1:0 u drugom poluvremenu.

"Milan je trebao utakmicu završiti s pozitivnim rezultatom. Unatoc našim brojnim ozljedama, unatoc tome što imamo 14 igraca u ambulanti, odigrali smo dobru utakmicu. Onda nam je poništen apsolutno regularan gol, kao što možete vidjeti na televizijskom snimku ili na toj fotografiji koja dosta kruži."

Na pitanje novinara o navodnom interesu Milana za Arsenalovog napadaca Robina van Persiea, koji je odgodio sve pregovore s klubom oko produženja ugovora za ljeto, Berlusconi je odgovorio: "On je dobar igrac, ali danas u nogometu ima jako puno dobrih igraca."