Legenda Peruanskog nogometa i Werder Bremena, Claudio Pizarro, napušta Europski nogomet i Werder Bremen za koji je debitirao davne 1999. godine.

1999. godine mladi Peruanski napadač napravio je transfer vrijedan 1,5 milijuna eura iz Alianza Lime u Werder Bremen, za koji je nastupao u tri navrata. Prvi se puta iz Werdera preselio u Bayern Muchen 2001. godine za 8 milijuna eura i za koji je nastupao pet godina, a onda se odlučio na prelazak u drugu ligu i klub, točnije Chelsea. U Engleskoj nije pronašao pravu formu, te je zabio svega dva pogotka, a onda je uslijedio povratak u Bundesligum, naravno u Werder Bremen. Kada su svi očekivali da je u padu forme i da mu karijera više neće ići uzlaznom putanjom nakon bijednih partija u Premiershipu, on je sve demantirao brzim povratkom u formu na dobro mu znanoj lokaciji, te je još jednom zaslužio transfer i poziv u Bayern, koji ga je drugi put "oteo" Werderu. U svojoj drugoj Bayernovoj etapi nastupao je za klub od 2012. do 2015. godine, no imao je ulogu rezervnog napadača, pa je nakon isteka ugovora opet izabrao ni manje ni više nego Werder Bremen. 

U Bundesligi nosi epitet jednog od najboljih stranaca u povijesti lige.

I danas 2017. godine veliki Peruanac Claudio Pizarro u 38 godini života, odlučio je napustiti Europu, Bundesligu i Werder Bremen, te vratiti se natrag u Peru.

Claudio Pizarro u dosadašnjoj karijeri osvojio je jednu ligu prvaka, šest naslova prvaka Budeslige, te šest Njemačkih kupova, sve odredom sa Bayern Munchenom.