Uprava dortmundske Borussije jučer je uručila otkaz treneru Lucienu Favreu nakon niza od nekoliko loših rezultata, koji je kulminirao subotnjim sramotnim domaćim porazom od povratnika u Bundesligu Stuttgarta rezultatom 1:5.


"Zahvalni smo Lucienu na njegovom izvanrednom radu tijekom protekle dvije i pol godine, u kojima su on i njegova momčad osvojili dva druga mjesta u prvenstvu. Kao profesionalac i kao osoba, Lucien Favre je izvan svake sumnje." rekao je predsjednim kluba Hans-Joachim Watzke.

Poznat pod nadimkom 'mozak' zbog svojih taktičkih ideja, Favre je prethodno radio u bundesligašima Herthi i Borussiji iz Mönchengladbacha. U Dortmundu je imao odličan prvi dio sezone 2018/2019, kad je njegova momčad bila na prvom mjestu, da bi sve palo u vodu nakon zimske pauze, a naslov je ponovno osvojio Bayern. Borussia se ni prošle sezone nije uspjela ozbiljnije suprotstaviti Bayernu.

Favreov trogodišnji ugovor s Borussijom je trebao isteći na kraju ove sezone, ali nakon što njegova momčad nije uspjela upisati pobjedu u posljednje tri ligaške utakmice i nakon što su pali na peto mjesto na ljestvici uslijedio je raskid suradnje.

Momčad Borussije će do kraja sezone kao trener voditi Edin Terzić, dosadašnji trener mlade momčadi, koji je radio i kao asistent u West Hamu i Bešiktašu.

"Jako je teško napraviti ovaj korak, ali vjerujemo da smo morali reagirati nakon negativnog razvoja događaja u posljednje vrijeme." rekao je sportski direktor Michael Zorc.