EuroNogomet, nogometni magazin

Bayern potvrdio Juliana Nagelsmanna za novog trenera

Njemački prvak Bayern je jutros službeno potvrdio kako će njihovu prvu momčad od sljedeće sezone kao trener voditi Julian Nagelsmann, aktualni trener RB Leipziga, koji će na ime odštete zbog prijevremenog raskida ugovora s njim dobiti čak 25 milijuna eura.


Tridesettrogodišnji trener je jučer od Leipziga zatražio prijevremeni raskid ugovora nakon što je dogovorio uvjete petogodišnje suradnje s bavarskim klubom.

"Julian Nagelsmann predstavlja novu generaciju trenera. Unatoč njegovoj mladoj dobi, on već iza sebe ima impresivnu karijeru. Uvjereni smo da ćemo s Julianom Nagelsmannom nastaviti graditi na uspjesima koje smo ostvarili u proteklih nekoliko godina.

Želim izraziti zahvalnost Hansiju Flicku u ime kluba. On je preuzeo našu momčad u teškoj fazi 2019. godine i osvojio šest trofeja, a nadamo se kako će uskoro uslijediti i sedmi. On će uvijek imati mjesto u povijesnim knjigama Bayerna. Želimo mu sve najbolje u budućnosti." rekao je predsjednik Bayerna Herbert Hainer za službenu klupsku internet stranicu.

Budući predsjednik uprave Bayerna Oliver Kahn je dodao: "Julianov petogodišnji ugovor sam po sebi pokazuje koliko se on identificira s Bayernom. Uvjeren sam da ćemo uspješno u suradnji s njim oblikovati sportsku budućnost Bayerna.

Moje zahvale idu Hansiju Flicku. Uz sjajan nogomet, on je odveo Bayern do velikih uspjeha. Ispunili smo njegovu želju da napusti Bayern prije isteka ugovora. Sve najbolje, Hansi."

Oglasio se i sportski direktor Hasan Salihamidžić, koji je rekao: "Razgovori s Julianom su bili vrlo kooperativni, vrlo konstruktivni. Bit će vrlo zabavn surađivati s njim, uvjeren sam u to.

Želio bih izraziti svoju zahvalnost HAnsiju Flicku. Nakon što je prije godinu i pol dana preuzeo ulogu trenera, proslavili smo brojne pobjede i trofeje, a trostruka titula 2020. je bila vrhunac. Ovi uspjesi će uvijek ostati vezani uz njegovo ime. Želim mu sve najbolje u budućnosti."


Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN