EuroNogomet, nogometni magazin

Ronald Koeman: Treba mi podrška kluba kako bih nastavio

Barcelona je nakon nekoliko neočekivanih posrtaja u završnici sezone praktički ostala bez šanse u borbi za naslov prvaka, do kojeg u posljednja dva kola mogu samo uz čudo, a to je ponovno dovelo u pitanje ostanak Ronalda Koemana na klupi katalonskog kluba, pa je i on sam priznao kako je pod pritiskom.


Govoreći na konferenciji za novinare prije utakmice protiv Celte, Nizozemac je rekao kako osjeća da mu je potrebna podrška od strane uprave kluba kako bi nastavio raditi taj posao.

"Ne mogu puno objašnjavati o tome što se dogodilo na sastanku s predsjednikom Laportom. Razgovarali smo o Barceloni, o momčadi, o posljednjim rezultatima... Dogovorili smo novi razgovor nakon što sezona završi." rekao je Koeman.

Kad su šanse za osvajanje naslova prvaka u pitanju, Koeman kaže kako njegova momčad mora napraviti ono što može, a onda se nadati da će drugi rezultati ići u njihovu korist.

"Mislim da je važno vjerovati, nastaviti i nadati se. Znamo da su nam šanse za osvajanje lige male, ali ako postoji ikakva mogućnost, moramo pobijediti i čekati. Nismo prosuli titulu. Ako analizirate sezonu, zaostajali smo trinaest bodova i vratili smo se, uz puno truda. Real i Atletico su također gubili bodove. Protiv Granade smo propustili veliku priliku, to je istina."

Koeman je naglasio kako osjeća da ima potporu od strane momčadi, čijim je trudom zadovoljan.

"Osjećam potporu od strane jednog dijela svlačionice i to je teško. Pokušavam razgovarati s igračima i donositi odluke uvijek razmišljajući o klubu. Nisam razočaran igračima, ovo je bila teška sezona. Ima pet ili šest igrača koji su igrali 35-40 utakmica. Pokušao sam izvući najbolje iz njih, mislim da su navijači vidjeli momčad koja je odigrala neke sjajne utakmice. Momčad je pokazala glad, iako u nekim utakmicama nismo bili na pravoj razini.Ova grupa igrača ima budućnost. Ako uspijemo dovesti prava pojačanja, možemo se radovati sljedećoj sezoni."

Koeman smatra i kako je dio kritika upućenih na njegov račun bio nezaslužen.

"Da, osjećam da me se loše tretira u posljednja dva tjedna, ako sudite sezonu po posljednja dva tjedna. Morate procijeniti i Kup Kralja, igrače... Čuo sam u medijima da smo imali vrlo lošu sezonu, a to nije istina." zaključio je Koeman.

Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN