EuroNogomet, nogometni magazin

Gareth Bale: Neću dozvoliti da mi španjolski novinari mijenjaju način života

Zvijezda madridskog Reala na posudbi u Tottenhamu Gareth Bale je otvoreno progovorio o svojim problemima s odnosima španjolskih medija prema njemu tijekom osam godina provedenih u glavnom španjolskom gradu.


Inicijalno doveden kao novi 'galactico', Bale se nikada nije do kraja uklopio u momčad kraljevskog kluba, a španjolski mediji su se brzo okrenuli protiv njega, preispitujući njegov profesionalizam, posvećenost poslu i odanost klubu.

Bale se nakon kratke i ne posebno uspješne posudbe u Tottenham, klub u kojem je u ranijoj fazi karijere odigrao neke od svojih najboljih utakmica, namjerava vratiti u Real i odraditi posljednju godinu ugovora s tim klubom, jer Tottenham nema namjeru aktivirati njegovu otkupnu klauzulu ovog ljeta.

"Španjolski novinari smatraju da se ja nisam ponašao onako kako sam 'trebao', ali ja se neću mijenjati ni zbog koga. Neću dopustiti da mi novinari mijenjaju život ili način na koji radim stvari. Iz tog razloga sam dodatno na njihovoj meti, ali prihvaćam to. Pričam španjolski jezik dovoljno dobro da se mogu braniti i sve razumjeti. Ono što doista muči novinare je to što nisam pričao s njima, tako da su napravili veliki dramu oko toga što mogu raditi ovo ili ono." rekao je Bale.

Bale je ponudio svoju potporu i još jednoj zvijezdi Reala koja je pod paljbom medija, Edenu Hazardu, koji iza sebe ima dvije teške godine obilježene ozljedama.

"Vidio sam što mu novinari rade i doslovno se čini kao da je nekoga ubio. Na kraju krajeva, to je samo nogometna igra. Problem koji postoji u Madridu je taj da novinari od vas očekuju da budete Galactico i da radite ono što su oni vidjeli druge prije vas da rade, a ja nisam takav. Ja volim biti okružen svojim ljudima i biti diskretan, dok ima nekih igrača koji vole izlaziti i neću reći pokazivati se, nego graditi svoj brend. Oni su ti koji idu na događaje s crvenim tepisima. Ja nikad nisam bio takav. Ja volim igrati nogomet, otići doma i biti normalna osoba. U Španjolskoj se značaj nogometa jako naglašava, kao i sve što se radi u Realu, a to znači da imate kamere oko sebe 24/7. Treba vremena da se na to naviknete." dodao je Bale.

Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN