Predsjednik Barcelone Joan Laporta još je jednom promijenio mišljenje i odlučio kako Xavi Hernandez sljedeće sezone ipak neće sjediti na klupi momčadi tog kluba, a naslijedit će ga bivši njemački izbornik Hansi Flick.


Legendarni Barcelonin veznjak koji ima još godinu dana ugovora s Barcelonom prvo je najavio odlazak iz kluba na kraju sezone, da bi prije par sezona ipak promijenio odluku i najavio kako će ostati i sljedeće sezone, a sve nakon dugotrajnih razgovora s Laportom. Međutim, Laporta je u međuvremenu promijenio mišljenje i odlučio da će sada on biti taj koji će okončati suradnju s Xavijem.

Suradnja s Flickom je već dogovorena i čeka se samo kraj sezone i formalna potvrda posla, čiji su detalji precizirani u posljednjih nekoliko dana. Laporta od svog povratka na mjesto predsjednika Barcelone želi na klupu doveti nekog od njemačkih trenera, pa su tako na meti Katalonaca prije Flicka bili Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel i Jürgen Klopp. Sve je to bilo u vrijeme kad je Barcelona bila u velikim financijskim problemima, pa su se na kraju ipak odlučili za domaće rješenje u Xaviju, čiji će odlazak sada Katalonce koštati oko 20 milijuna eura, s obzirom na to da će i njemu i njegovom stručnom stožeru morati biti isplaćena odšteta za preostalih godinu dana ugovora.

Xavijev odlazak danas je i službeno potvrđen službenim priopćenjem Barcelone, u kojem stoji: "Predsjednik FC Barcelone Joan Laporta je informirao Xavija Hernandeza da neće nastaviti rad na mjestu trenera prve momčadi u sezoni 2024./2025. Sastanku su prisustvovali sportski potpredsjednik Rafa Yuste, sportski direktor Deco, Xavi, Oscar Hernandez i Sergio Alegre. FC Barcelona se zahvaljuje Xaviju na njegovom radu na poziciji trenera, kao i na njegovoj sjajnoj karijeri u ulozi igrača i kapetana momčadi i želi mu sve najbolje u budućnosti. Xavi Hernandez će posljednji put voditi momčad u utakmici protiv Seville u nedjelju, a u sljedećih nekoliko dana Barcelona će objaviti vijesti o novoj strukturi prve momčadi."