Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp je otkrio kako on čelnim ljudima kluba iz dana u dan predlaže nova imena na poziciji stopera, ali oni koji upravljaju financijama i vuku uzde na Anfieldu ne dozvoljavaju dovođenje pojačanja.


Aktualni engleski prvaci su pogođeni nizom ozljeda u svojim obrambenim redovima, što se itekako odrazilo na rezultate Kloppove momčadi, ali unatoč tomu Klopp se mora nositi s izostancima kombiniranjem igrača koje već ima na raspolaganju.

Joe Gomez i Virgil van Dijk su zadobili ozljede koljena zbog kojih možda više neće niti zaigrati ove sezone, Joel Matip je već propustio deset premierligaških utakmica, a tu je i niz manjih ozljeda, zbog čega su u obrambenim redovima morali igrati vezni igrači Fabinho i Jordan Henderson.

Liverpool je bez pobjede u Premier ligi nakon 19. prosinca kada su s uvjerljivih 7:0 savladali Crystal Palace, a niz bez poraza na domaćem terenu dug tri i pol godine u četvrtak im je prekinuo Burnley.

Unatoč nedostatku opcija u obrani, Klopp ne očekuje kako će dobiti neko pojačanje u siječanjskom priejlaznom roku, ali kaže kako to nije njegov izbor nego realnost s kojom se mora pomiriti.

"Ja nisam petogodišnje dijete koje će početi plakati ako ne dobije ono što želi. Većinu vremena u svom životu nisam dobivao ono što sam želio, tako da sam prilično naviknut na to." rekao je Klopp za Mirror.

"Razgovaramo o stoperu i, da, to bi 100% pomoglo. Razgovaramo o situaciji manje-više svakodnevno i ja dajem preporuke. Ali, ja ne mogu trošiti novac. Ja ne donosim te odluke. Postoje ljudi u klubu koji su za to odgovorni i ja ne mogu donositi odluke umjesto njih. Kad to kažem, znam što bismo napravili u idealnom slučaju, ali svijet nije idealan. Stoga se moramo nositi sa situacijom. Moramo napredovati s ovom momčadi - to je moj posao, a ne sjediti ovdje i biti razočaran ili frustriran nekim odlukama. Mislim da bi se to tumačilo kao traženje isprika, a to nam nije potrebno." dodao je Klopp.