Londonski Chelsea je jučer otpustio Franka Lamparda nakon samo osamnaest mjeseci na poziciji menadžera, a Jose Mourinho, koji je dva puta sjedio na klupi tog kluba, kaže kako to samo ilustrira brutalnost modernog nogometa, te smatra kako je njegovom nekadašnjem igraču trebalo dati više vremena.


Lampard je osvojio tri premierligaške titule pod vodstvom Mourinha, koji je iskazao svoju tugu zbog takvog raspleta događaja, priznavši kako je to realnost koje se treneri uvijek plaše.

"Uvijek sam tužan kad netko od mojih kolega ostane bez posla. Frank meni nije samo kolega, on je i važna osoba u mojoj karijeri, tako da mi je posebno žao zbog toga što je dobio otkaz. Ali to je brutalnost nogometa, posebno modernog nogometa, tako da čim postanete trener znate da će se to prije ili kasnije dogoditi i vama." rekao je Mourinho.


Svoje raročaranje, očekivano, izrazio je i sam Lampard. On je prošle sezone odveo Chelsea do četvrtog mjesta u Premier ligi i finala FA kupa, ali nije uspio ispuniti očekivanja ove sezone nakon što je klub potrošio preko 200 milijuna eura na nova pojačanja. Niz od pet poraza u posljednjih osam premierligaških utakmica doveo je momčad na deveto mjesto na ljestvici, jedanaest bodova iza vodećeg Manchester Uniteda. Uz loše igre i nezadovoljstvo pojedinih igrača, uprava kluba je presudila i uručila mu otkaz, od kojeg ga nije spasila ni pobjeda u četvrtom kolu FA kupa protiv Lutona dan ranije.

"Bila mi je velika privilegija biti menadžer Chelsea, kluba koji je toliko dugo bio veliki dio mog života. Prije svega, želim se zahvaliti navijačima na njihovoj nevjerojatnoj podršci koju sam imao u proteklih osamnaest mjeseci i nadam se da oni znaju koliko mi to znači. Kad sam preuzeo ovaj posao znao sam kakvi me izazovi očekuju u teškom razdoblju za klub. Ponosan sam na ono što smo napravili i ponosan sam na igrače iz akademije koji su prešli u prvu momčad i igrali tako dobro. Oni su budućnost kluba.

Razočaran sam zbog toga što nisam imao vremena ove sezone da povučem klub naprijed i podignem ga na višu razinu. Želim se zahvaliti gospodinu Abramovichu, upravi, igračima, svom trenerskom osoblju i svima u klubu na njihovom napornom radu i posvećenosti u ovim izazovnim vremenima bez presedana. Želim momčadi i klubu uspjehe u budućnosti." poručio je Lampard.