EuroNogomet, nogometni magazin

Everton od grada dobio zeleno svjetlo za izgradnju novog stadiona

Engleski premierligaš Everton je od gradskog vijeća grada Liverpoola dobio dozvolu za planiranu izgradnju novog stadiona na lokaciji Bramley-Moore Dock, koji bi trebao imati 52.888 sjedećih mjesta i na koji bi se klub mogao preseliti u sezoni 2024./2025.


Aplikaciju sada treba odobriti državno ministarstvo za izgradnju i ostale razine lokalne vlasti, ali tu ne bi trebalo biti problema, pa se početak radova može očekivati na ljeto, s obzirom da je projekt stadiona već završen.

Everton već dugo pokušava krenuti u izgradnju novog stadiona, budući da je njihov Goodison Park jedan od najneuvjetnijih stadiona u Premier ligi. Nakon što su pregledane čak 52 lokacije, odlučeno je kako su jedine odgovarajuće ona na kojoj se nalazi trenutni stadion ili Bramley-Moore Dock, koja je na kraju i odabrana.

U Evertonu vjeruju kako njihov projekt izgradnje novog stadiona može odigrati ključnu ulogu u oporavku grada od ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa, s obzirom da će izgradnja stadiona i prenamjena lokacije na kojoj se trenutno nalazi Goodison Park generirati skoro milijardu i pol eura prihoda za lokalnu ekonomiju.

Predsjednik Evertona Bill Kenwright je označio ovu odluku kao značajan korak prema klupskoj budućnosti: "Iako je ovo samo jedan korak na našem dugom putu, ovo je jako važan korak. Ovo je bio dobar tjedan za Everton i njegove navijače."
Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN