Dvadesetdvogodišnji norveški reprezentativac Martin Odegaard za sada je zadovoljio svojim igrama u dresu Arsenala, u koji je stigao na petomjesečnu posudbu iz madridskog Reala, pa u londonskom klubu žele pronaći modus za otkup njegovog ugovora.


Norvežanin je do sada za Arsenal odigrao deset utakmica i postigao golove u posljednje dvije, a Daily Mail prenosi kako Arsenal želi produžiti ugovor o posudbi i na sljedeću sezonu ili ga u potpunosti otkupiti od Reala.

"On nam pomaže da procese u igri odrađujemo puno bolje. On pomaže momčadi jer nam daje kontinuitet s loptom. Doista inteligentno pronalazi prostore i privlači na sebe puno protivničkih igrača. Tražimo od njega i da postiže golove, da ulazi u protivnički šesnaesterac." rekao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Kao i uvijek, realizacija transfera ovisi o novcu. Arsenal možda neće imati dovoljno novca za otkup njegovog ugovora ako se ne plasira u Europu sljedeće sezone, a Real ga sasvim sigurno neće pustiti za mali iznos, iako bi ga bio spreman prodati, s obzirom da će ovog ljeta pokušati prikupiti novac za otkup Kyliana Mbappea od Paris Saint-Germaina.

Odegaard ne bi imao ništa protiv ostanka u Arsenalu, jer mu je prioritet konačno ostvariti kontinuitet u jednom klubu, nakon sjedenja na klupi u Realu i posudbi u Heerenven, Vitesse, Real Sociedad i sada u Arsenal.

"Rekao sam puno puta da tražim stabilnost, ali je do sada nisam pronašao.Mislim da je važno pronaći stabilnost. Jako sam sretan u Arsenalu, uživam ovdje. Sviđa mi se ovdje. Sada je moj fokus na ostatku sezone, a onda ćemo vidjeti što dalje." rekao je Odegaard, koji s Realom ima ugovor do ljeta 2023. godine.