Obrambeni nogometaš Chelsea Antonio Rudiger je rekao kako je prošlog ljeta bio blizu transfera u Paris Saint-Germain, a otkrio je i kako je razgovarao s Joseom Mourinhom oko mogućeg prelaska u Tottenham.


Nakon što je u prvoj sezoni Franka Lamparda na Stamford Bridgeu bio redovan starter, u prvom dijelu tekuće sezone se našao u nemilosti sada već bivšeg menadžera, pa je u prvih petnaest premierligaških utakmica Chelsea upisao samo jedan nastup. To je pojačalo špekulacije kako bi mogao napustiti klub prije završetka produženog ljetnog prijelaznog roka u listopadu, ali je na kraju ostao u klubu i izborio se za povratak u početnih jedanaest još i prije odlaska Franka Lamparda u siječnju, a taj je status zadržao i nakon dolaska Thomasa Tuchela.

Razgovarajući s novinarima pred večerašnji dvoboj Lige prvaka protiv madridskog Atletica, dvadesetosmogodišnji njemački reprezentativac je rekao kako želi potpisati novi ugovor s Chelseaem, iako je početkom sezone bio vrlo blizu odlaska.

"Bio sam blizu odlaska. Postojao je interes od strane dva kluba, a možda jedna ponuda koju sam ozbiljno uzeo u obzir - to je bio Paris Saint-Germain, da budem iskren. Razgovarao sam i s Mourinhom, ali to je nešto što se na kraju dana nije dogodilo, kao što sam razgovarao i s Tuchelom dok je bio u Paris Saint-Germainu, ali ni taj transfer se na kraju nije dogodio. Bio sam nezadovoljan jer sam znao u kakvoj sam situaciji i da neću toliko često igrati za Chelsea." rekao je Rudiger.

Rudiger je imao jednu od ključnih uloga u Tuchelovom nizu od dvanaest utakmica bez poraza od dolaska na klupu Chelsea, a posebno u činjenici da je momčad u tom razdoblju primila samo dva gola. Njegov trenutni ugovor s londonskim klubom istječe na ljeto 2022. godine, ali čini se kako je spreman već sada produžiti suradnju.

"Čak i na početku sezone, kad stvari nisu išle u moju korist, uvijek sam bio smiren, kao što sam i sada. Na kraju dana, ne mogu ja sam sebi ponuditi ugovor, tako da moram čekati i vidjeti što će se dogoditi. Što god da se dogodi, meni se sviđa u Chelseau, tako da će Chelsea uvijek biti moj prvi prioritet. Svi u klubu znaju koliko ja volim ovaj klub, tako da je sve na ljudima koji donose te odluke. U ovom trenutku na meni je da se koncentriram na važne utakmice i ciljeve. Ostal će se, siguran sam, sve riješiti." dodao je Rudiger.

Rudiger je priznao kako je u početku bio iznenađen kad se našao izvan planova Franka Lamparda, ali nakon njegovog odlaska je odbacio špekulacije koje su govorile kako je i on imao važnu ulogu u otkazu legendi kluba.

"Bio sam šokiran. Dobro, ne baš šokiran, šokiran je možda pogrešna riječ. Neke stvari su se, jasno, mogle predvidjeti. Jednostavno nisam bio u momčadi i nisam to mogao očekivati, ali na kraju dana sam to prihvatio stoički. Onda sam razgovarao s Lampardom i odjednom sam se ponovno našao u momčadi, na klupi. Onda sam dobio i priliku za igru u nekim utakmicama i počeo sam se vraćati u momčad. U njegovoj posljednjoj utakmici sam bio na terenu. Jasno je da se sada stvari odvijaju dobro po mene i sretan sam, ali da budem iskren ja sam se uvijek osjećao dobro u ovom klubu. Tretirali su me uvijek dobro, posebno uprava, nitko mi nikad nije rekao da bih trebao otići, niti uprava niti Frank Lampard. Do transfera nije došlo, do posudbe nije došlo, ali nitko u klubu mi nije rekao da bih trebao otići." zaključio je Rudiger.