Nekadašnji osvajač Lige prvaka s Liverpoolom Rafael Benitez želi se što prije vratiti trenerskom poslu, s obzirom da je bez posla od završetka suradnje s kineskim Dalianom u siječnju, a prvi izbor bio bi mu neki od engleskih premierligaša.


Benitez se trenutno odmara u obiteljskom domu u blizini Liverpoola, grada u kojem je proveo šest godina. Osim Liverpoola, trenirao je i Chelsea i Newcastle, u kojem je ostavio dobar trag, s obzirom da je u dvije sezone s limitiranim budžetom završio na 10. i 13. mjestu.

"Moj prioritet je Engleska. Zašto? Jer mi se, očito, sviđa Premier liga i moja obitelj je ovdje. Imao sam puno ponuda, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Država, Brazila, Kine, ali ja želim ostati u Europi, i to u Engleskoj. Ako stigne prava ponuda, mogu odmah sutra početi raditi, ali ako se ne radi o pravom projektu, o kompetitivnoj momčadi, onda ću radije čekati. Ali, ne želim dugo biti bez posla, želim se vratiti pored terena što je prije moguće." rekao je Benitez za Sunday Times.

Benitezov nasljednik na klupi Newcastlea Steve Bruce je pod velikim pritiskom, posebno nakon sinoćnjeg poraza kod Brightona rezultatom 3:0, nakon kojeg su ostali na samo dva boda iznad zone ispadanja. Benitez je napustio Newcastle na kraju sezone 2018/19 zbog zategnutih odnosa s vlasnikom kluba Mikeom Ashleyem, ali je rekao: "Vođenje Newcastlea je bilo sjajno iskustvo za mene i patio sam zajedno s navijačima jer oni zaslužuju više. Neki komentatori kažu da navijači Newcastlea očekuju previše, a ja kažem - Ne, oni predstavljaju cijeli grad koji stoji iza kluba, tako da zaslužuju više. Želim im sve najbolje i nadam se da će ostati u Premier ligi."