Kolumbijski reprezentativac James Rodriguez je propustio posljednjih pet utakmica Evertona zbog ozljede mišića lista noge, a na teren bi se mogao vratiti 5. travnja, kad Everton igra u okviru Premier lige protiv Crystal Palacea.


Kolumbijac je ovog tjedna započeo s individualnim treninzima i nada se brzom povratku te kaže kako ima još puno toga za pokazati, nakon što je u dosadašnjih osamnaest utakmica postigao pet premierligaških golova i upisao četiri asistencije.

"Relativno sam sretan načinom na koji igram. Mislim da imam još toga za pokazati i da mogu uhvatiti i bolju formu. Kad sam igrao dobro, to je imalo pozitivan utjecaj na momčad, a to je ono što želim - da momčad igra dobar nogomet i da pruža predstave na visokoj razini. Došao sam u dobar klub, koji želi ostvariti velike stvari, s trenerom Ancelottijem, koji me jako dobro poznaje. Sjajno se slažem s njim, baš kao otac i sin." rekao je Rodriguez.

"Brojne moje nade i snovi su se ostvarili, ali kad ispunite neke snove, želite ostvariti još više, tako da sada idemo dalje korak po korak. Prvo, trebamo se boriti za vrh lige. Protekle dvije utakmice (porazi od Burnleya i Chelsea) nisu bile tako dobre kako bismo željeli, ali to je Premier liga. Svaka utakmica je poput finala, borba, ali zbog toga smo svi ovdje i moramo biti u dobroj formi i mentalno snažni i spremni na sve, jer će do kraja biti teško." dodao je Rodriguez.