Većinski vlasnik Arsenala Stan Kroenke ne planira prodati taj klub, unatoč velikom nezadovoljstvu koje je zavladalo među navijačima tog kluba nakon priključenja već propalom projektu europske superlige.


"Dovedeni smo u vrlo neugodnu poziciju od strane snaga izvan kluba. Imamo iste planove za ljeto kakve smo imali i prije nekoliko tjedana i ja sam još uvijek uzbuđen zbog njih. Ja se možda susrećem s nepovjerenjem i skepticizmom, ali nadam se kako ću s vremenom uspjeti uspostaviti neku vrstu odnosa s našim navijačkim grupama i pokazati im kako smo sposobni povesti klub naprijed." rekao je Josh Kroenke, direktor Arsenala i sin većinskog vlasnika kluba, koji je 2018. godine preuzeo punu kontrolu nad klubom.

Odluka o priključenju superligi je bila donesena kao zalog za sigurnost kluba u budućnosti, kaže Kroenke: "Prvo pitanje koje smo si postavili bilo je: što je gore, superliga ili superliga bez Arsenala? Odlučili smo da je superliga bez Arsenala najgora opcija."

"Iz perspektive engleskog navijača - oni žele vidjeti više velikih utakmica. Ali kao što je jedan navijač Chelsea napisao na transparentu koji sam vidio prije par dana, i dalje žele 'hladne večeri u Stokeu'. Stoga je odgovor na pitanje što navijači žele puno kompleksniji i potrebno je puno više vremena za doći do njega." zaključio je Kroenke.