Do 10.000 domaćih navijača će moći prisustvovati utakmicama posljednja dva kola engleske Premier lige, ukoliko britanska vlada prema najavi ublaži protuepidemijske mjere 17. svibnja, potvrdili su iz vodstva ovog natjecanja.


Utakmice 37. kola pomjerene su na utorak i srijedu 18. i 19. svibnja, upravo kako bi se igrale nakon najavljenog ublažavanja mjera i kako bi se navijačima svih klubova da barem po jednu domaću utakmicu svog kluba pogledaju uživo.

Iz Premier lige su potvrdili kako gostujućim navijačima neće biti dopušteno prisustvovanje utakmicama.

"Nakon konzultacija s klubovima, dogovoreno je kako utakmice neće biti otvorene za gostujuće navijače zbog različitih operativnih izazova i potrebe da se pruži konzistentan pristup, maksimizirajući priliku za prisustvo domaćih navijača. Sigurnost navijača je od ključnog značaja. Klubovi su se dokazali u pružanju okruženja sigurnog od virusa i imaju operativne planove za siguran prijem navijača na svoje stadione. Navijači jako nedostaju na premierligaškim utakmicama, a ovo je jedan korak prema povratku punim stadionima, uključujući i gostujuće navijače od početka sljedeće sezone." poručili su iz Premier lige.

Britanska vlada će objaviti hoće li se restrikcije ublažiti najkasnije 10. svibnja, kad će se moći i potvrditi ova odluka Premier lige.