Brazilski vratar Alisson Becker je potpisao novi ugovor s engleskim premierligašem Liverpoolom do lipnja 2027. godine, nakon što su ranije ovog tjedna produženi ugovori s Trent Alexander-Arnoldom i Fabinhom, potvrđeno je iz tog kluba.


Alisson je u Liverpool stigao iz Rome 2018. godine, a nakon stavljanja potpisa na novi ugovor je izjavio: "Mislim da nisam potrošio puno vremena kako bih razmislio o produženju. U posljednje tri godine smo izgradili veliko samopouzdanje, povjerenje moje u klub i povjerenje kluba u mene. Moja obitelj i ja smo doista sretni ovdje. Djeca su mi se odlično snašla u Engleskoj, u drugačijoj državi, ali oni odrastaju na taj način, tako da smo doista sretni. Drago mi je da mogu nastaviti raditi ovdje i sretan sam što sam donio ovu odluku, koja nije bila teška."

Brazilac je s Liverpoolom osvojio Premier ligu, Ligu prvaka i Klupsko svjetsko prvenstvo, a vjeruje kako će u predstojećim godinama dodatno obogatiti zbirku trofeja.

"Moramo postaviti ciljeve i moramo ih postaviti visoko - a to znači pobijediti u svim natjecanjima u kojima igramo, u Ligi prvaka, u Premier ligi, u kupovima, svuda. Mislim da je to početna točka. Ali, jasno je da osvajanje zavisi od onoga što ćemo raditi na terenu, gdje moramo davati 100% od sebe." dodao je dvadesetosmogodišnji vratar.

Liverpool je ovog ljeta produžio ugovore i s Adrianom, Caoimhínom Kelleherom i Harveyem Elliottom, a pripreme za novu sezonu nastavljaju s današnje dvije sat vremena duge utakmice protiv Bologne, koje će zbog manje ozljede propustiti Thiago Alcantara.