Uprava engleskog premierligaša Manchester Uniteda dala je još jednu priliku Oleu Gunnaru Solskjaeru da spasi svoj posao, no jasno mu je dano do znanja kako mu prijeti otkaz, dok su podijeljeni oko Antonia Contea kao njegovog potencijalnog nasljednika.


Četrdesetosmogodišnji Norvežanin je nakon teškog domaćeg poraza od najvećeg rivala Liverpoola razgovarao s izvršnim dopredsjednikom Edom Woodwawrdom i direktorom Richardom Arnoldom, a na sastanku mu je rečeno kako će utakmice protiv Tottenhama, Atalante i Manchester Citya odlučiti njegovu sudbinu.

Antonio Conte je dao do znanja kako je spreman preuzeti Solskjaerovu ulogu, ali ESPN prenosi kako u upravi Manchester Uniteda nisu složni oko dovođenja u klub bivšeg trenera Juventusa, Chelsea i Intera. Naime, neki članovi uprave smatraju kako se Conte ne uklapa u 'kulturološku preobrazbu' koja je značajno utjecala na donošenje odluka nakon odlaska Josea Mourinha u prosincu 2018. godine.

Izvori bliski Solskjaeru očekuju kako će on sigurno ostati na klupi za subotnje gostovanje kod Tottenhama, ali nakon toga nema garancija. Pod velikim pritiskom kritika je i Solskjaerov stručni stožer, pa je mala mogućnost da netko od njih privremeno preuzme vođenje momčadi u slučaju Solskjaerovog odlaska.

Teški porazi od Leicestera i Liverpoola su doveli do toga da i neki igrači izgube povjerenje u Solskjaera, ali jedan od problema za upravu je nedostatak alternativa. Tri vodeća kandidata identificirana 2018. godine, Mauricio Pochettino, Thomas Tuchel i Julian Nagelsmann, sada imaju sigurne poslove u PSG-u, Chelseau i Bayernu. Najveću potporu među članovima uprave i dalje bi imao Pochettino, ali on je u srpnju potpisao novi ugovor s Paris Saint-Germainom i malo je vjerojatno da bi usred sezone promijenio sredinu. Kako piše ESPN, bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane ne bi bio zainteresiran za posao u Unitedu.