Kratko je trajala suradnja engleskog premierligaša Watforda i talijanskog trenera Claudija Ranierija, kojemu je uručen otkaz nakon samo tri mjeseca na toj poziciji, a presudio mu je niz loših rezultata zaključen porazom na domaćem terenu od izravnog konkurenta u borbi za opstanak Norwicha.


Iskusni Talijan, koji iza sebe ima mandate na klupi Chelsea i Leicestera, s kojim je 2016. godine senzacionalno pokorio Premier ligu, je na klupu Watforda stigao u listopadu kao potencijalni spasitelj, ali niz od sedam poraza u posljednjih osam ligaških utakmica nije čelnicima Watforda ostavio drugu mogućnost nego raskinuti suradnju.

"Uprava Hornetsa prepoznaje Claudija kao čovjeka s velikim integritetom i čašću, koji će uvijek biti poštovan ovdje na Vicarage Roadu zbog svojih napora u vođenju momčadi s dignitetom. Međutim, uprava smatra da ću, u trenutku kad pred sobom imamo još skoro polovinu sezone, promjena na trenerskoj klupi dati novom menadžeru dovoljno vremena za rad s talentiranom momčadi kako bi ostvario cilj - zadržavanje premierligaškog statusa." objavili su iz kluba.

Watford u sljedećoj ligaškoj utakmici 5. veljače igra protiv još jednog izravnog konkurenta u borbi za opstanak. Trenutno su na 19. mjestu s 14 osvojenih bodova, samo dva više od posljednjeg Burnleya.

Od studenog 2019. godine su Quique Sanchez Flores, Nigel Pearson i Vladimir Ivić pokušavali donijeti određenu razinu stabilnosti u ovaj klub, ali za sada nije na vidiku ime koje će to uspjeti do kraja, kao što nije uspio ni Ranieri, koji je svoj mandat započeo porazom od Liverpoola rezultatom 5:0.

Ranierija će na mjestu menadžera do kraja sezone zamijeniti bivši engleski izbornik i bivši menadžer Liverpoola Roy Hodgson, koji će tako sa 74 godine postati najstariji menadžer u povijesti engleske Premier lige. U zavisnosti od rezultata do kraja sezone, moguće je i produljenje suradnje s njim.