Nakon što je kompletna imovina Romana Abramovicha, vlasnika londonskog Chelsea, u Ujedinjenom Kraljevstvu zamrznuta stupanjem na snagu novog zakona o državljanima Rusije, europski se prvak našao u nezgodnoj situaciji, ali bi prodaja kluba mogla biti realizirana pod uvjetom da Abramovich od nje ne ostvari nikakav profit.


S obzirom na to da je klub u vlasništvu ruskog državljanina, Chelsea ne smije ostvarivati nikakav profit, što znači da će predstojećim domaćim utakmicama ovog kluba moći prisustvovati samo vlasnici sezonskih ulaznica i oni koji su na neki drugi način došli do ulaznica za pojedine utakmice, dok se pojedinačne ulaznice ne smiju prodavati, a to vrijedi i za gostujuće navijače.

Chelsea sada posluje pod posebnom licencom, koja istječe 31. svibnja, nakon čega će biti objavljene nove odluke. Klub do tada može biti prodan pod uvjetom da Abramovich prepusti prava upravljanja britanskoj vladi i ne ostvari nikakav profit prodajom kluba. S obzirom na to da je on još ranije najavio kako kompletan prihod od prodaje kluba namjerava dati za pomoć Ukrajini, to ne bi trebao biti problem.

Glavni problem za Chelea bit će zadržati veliki broj igrača kojima ugovori istječu na kraju sezone, jer nove ugovore s njima ne smije potpisivati najmanje do 31. svibnja. Uz to, zabranjeni su im transferi, sva sredstva dobivena od televizijskih prava i osvojenih nagrada će biti zamrznuta do daljnjeg, trgovci i dalje mogu prodavati dresove i suvenire s oznakama Chelsea, ali novac ne smiju proslijeđivati klubu, klub je ograničen na maksimalnu potrošnju od 20.000 funti za organizaciju putovanja na gostujuće utakmice i pola milijuna funti za troškove organizacije domaćih utakmica, a zabranjeni su i svi radovi na stadionu.

Jedan od glavnih sponzora kluba, telekomunikacijska kompanija Three, također je najavila kako će razmotriti mogućnost dalje suradnje s klubom u skladu s novonastalom situacijom.