Vezni nogometaš Manchester Uniteda Paul Pogba je otkrio kako je patio od depresije u vrijeme kad je menadžer tog kluba bio portugalski trener Jose Mourinho.


Pogba se vratio u United u prvoj sezoni Josea Mourinha na klupi kluba s Old Trafforda 2016. godine za tadašnju rekordnu odštetu u iznosu od skoro 100 milijuna eura. Francuski reprezentativac je s Mourinhom u debitantskoj sezoni osvojio tri trofeja, ali njihov odnos se nakon toga pogoršao i Portugalac mu je u sezoni 2018/19 oduzeo poziciju zamjenika kapetana momčadi. Mourinho je u prosincu 2018. godine dobio otkaz, a Pogba je sada otkrio kako se u to vrijeme mučio sa samopouzdanjem.

"Iskusio sam depresiju puno puta u svojoj karijeri, ali to je nešto o čemu se ne priča. Nekad ne znate tko ste, samo se želite izolirati, biti sami. To su nepogrješivi znakovi depresije.

U mom slučaju, sve je počelo kad sam radio s Joseom Mourinhom u Unitedu. Počnete sebi postavljati pitanja, pitate se je li to vaša pogreška, jer nikad niste iskusili takvo nešto u životu.

Svi vrhunski sportaši prolaze kroz takve trenutke, ali rijetki pričaju o tome. Neizbježno je da se to odrazi na tijelo, na glavu, pa možete imati mjesec dana ili čak i godinu kad se ne osjećate dobro. Ali o tome se javno ne priča. Mi zarađujemo puno novca i ne žalimo se, ali to ne sprječava da prolazimo kroz teška razdoblja, kao i svi drugi u svom životu." rekao je Pogba.

Unatoč Mourinhovom odlasku, Pogba nije impresionirao svojim igrama na Old Traffordu ni nakon toga, dok je u dresu francuske reprezentacije igrao sjajno. Na pitanje o razlici u njegovim igrama u dresu kluba i reprezentacije, Pogba je odgovorio: "U Francuskoj imam puno veću minutažu, sustav je drugačiji nego u klubu. Zapravo, stvar je jednostavna - u reprezentaciji igram redovno, i to na svojoj pravoj poziciji. Ovdje znam svoju ulogu, osjećam povjerenje trenera, igrača. Normalno je da se u Manchesteru osjeti ta razlika, jer je teško biti konstantan kad stalno morate mijenjati pozicije, kao i stil igre i suigrače s kojima igrate."