Iako su iz Fenway Sports Group, većinskog vlasnika Liverpoola, u studenom prošle godine najavili kako su zainteresirani za eventualnu prodaju kluba, osnivač i većinski vlasnik ove kompanije John Henry je sada odbacio takvu mogućnost, ustvrdivši kako legendarni engleski klub nije na prodaju.


Prema Henryevim riječima, klub nije na prodaju, ali su u tijeku razgovori o mogućim eksternim investicijama u klub koji su 2010. godine kupili za 300 milijuna funti. Govoreći za Boston Sports Journal, Henry je rekao: "Da, znam da je bilo puno priče i izjava oko Liverpoola, ali želim jasno iznijeti činjenice: mi smo samo formalizirali proces koji je već bio u tijeku. Hoćemo li zauvijek ostati u Engleskoj? Ne. Prodajemo li Liverpool FC? Ne. Razgovaramo li s investitorima o ulaganju u Liverpool? Da. Hoće li se iz toga nešto izroditi? Vjerujem da hoće, ali to neće biti prodaja. Jesmo li prodali nešto u proteklih preko dvadeset godina?"

Pod vodstvom FSG-a, Liverpool je osvojio Premier ligu, Ligu prvaka, FA kup i dva puta Liga kup, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo, te europski i engleski superkup. FSG u svom vlasništvu ima i američki baseball klub Boston Red Sox i hokejaški klub Pittsburgh Penguins.