Antonio Conte

Menadžer engleskog premierligaša Tottenhama Antonio Conte kaže da će razgovarati o svojoj budućnosti s klubom na kraju sezone i priznaje da njegova momčad "nema temelje za pobjedu" nakon što je ispala iz Lige prvaka.


Tottenham je vidio kraj svojih nada da će podići trofej ove sezone jer ih je AC Milan izbacio iz Lige prvaka ukupnim rezultatom 1-0 nakon remija 0-0 u uzvratnoj utakmici osmine finala. Posljednji sudački zvižduk popraćen je glasnim zvižducima domaćih navijača, koji nisu doživjeli da njihova momčad osvoji trofej više od 15 godina, a ove sezone imaju kao posljednji cilj osvojiti mjesto među četiri najbolja tima Premier lige.

Conteov ugovor istječe 30. lipnja, a Spursi ga imaju opciju produžiti za još godinu dana.

Sky Italia izvijestio je u siječnju da mu je klub već ponudio novi ugovor, ali 53-godišnjak trenutačno ne želi razmišljati o svojoj budućnosti i zamolio je Spurse da pregovore oko produljenja suradnje stave na čekanje do kraja sezone.

Conte je imenovan za šefa Tottenhama u studenom 2021. i doveo je klub do završetka među prva četiri prošle sezone ispred Arsenala. Ali Spursi su imali lošu sezonu u domaćoj ligi do sada jer su četvrti, ali su bili krajnje nedosljedni u svojim nastupima.

Nakon poraza od AC Milana rekao je: "Ovo nije pravi dan da govorim o svojoj budućnosti. Imam ugovor s Tottenhamom i Tottenham vrlo dobro zna šo mislim. Na kraju sezone se sastajemo i onda donosimo odluku. Situacija je stvarno jasna. Prošla je godina i dva mjeseca otkako sam počeo, uvijek isto govorim, trebamo vremena i strpljenja. U ovom trenutku nemamo čvrste temelje da budemo konkurentni i pobjeđujemo. Trudimo se raditi i dobiti prave igrače kako bi dobili pravu osnovu i pokušati pronaći rješenje na tržištu transfera za pravu momčad.

Imam odličan odnos s predsjednikom. Imam ugovor do lipnja, spreman sam raditi u Tottenhamu. Na kraju sezone će biti donesena odluka. Stvarno mi je žao zbog navijača. Ne možemo izmisliti pobjedu ili čekati čudo jednog dana za trofej. Morate graditi i imati strpljenja. Razumijem da navijači nemaju strpljenja jer Tottenham već dugo vremena nije pobjeđivao. Ono što mogu obećati je da će moj tim jako marljivo raditi za ovaj klub i pokušati se poboljšati."

Na talijanskoj televiziji rekao je i: "U lipnju mi istječe ugovor. Vidjet ćemo - možda me otpuste i prije kraja sezone, tko zna, možda se razočaraju."