Nogometaš Chelsea Cole Palmer smatra kako je njegova momčad nepošteno kritizirana nakon prošlomjesečnog poraza od Liverpoola u finalu Liga kupa, kada ih je Gary Neville nazvao 'gubitnicima od milijardu dolara'.


Puno se nakon te utakmice govorilo o mladosti igrača Liverpoola, budući da je Jürgen Klopp na teren morao poslati nekoliko tinejdžera zbog ozljeda standardnih prvotimaca, kao što su Mohamed Salah ili Dominik Szobozlai. Međutim, ni momčad koju predvodi Mauricio Pochettino, a koja se nalazi u donjoj polovini premierligaške ljestvice, ne obiluje iskusnim veteranima. Osam od 15 igrača koji su u finalu Liga kupa zaigrali na Wembleyu imaju 23 godine ili manje, a daleko najstariji bio je 29-godišnji Raheem Sterling. Thiago Silva, koji nije igrao u toj utakmici zbog ozljede, je jedini igrač u polju u cijeloj momčadi stariji od 30 godina.

Palmer stoga vjeruje kako problemi Chelsea nisu posljedica nedostatka kvalitete u igračkom kadru.

"Osjećam da smo dovoljno dobri. Mladi smo, ali smo dobri igrači. Stoga, jednom kad se uigramo do kraja, sve će biti u redu. Pokušat ćemo doći i do finala FA kupa, izboriti se za što je moguće više mjesto u ligi i ići dalje utakmicu po utakmicu kako bi se momčad što bolje uigrala." rekao je Palmer.

I sam Palmer ima tek 21 godinu i njegova cijena od gotovo 50 milijuna eura za igrača koji je skupio tek 41 nastup u prvoj momčadi u trenutku transfera iz Manchester Citya je kod mnogih izazvala nevjericu.

"Nisam ni razmišljao o tome kolika je odšteta kad sam prelazio. Samo sam mislio 'svi pričaju o odšteti, a nisu me ni vidjeli kako igram'. Vidjeli su me kako igram nekoliko puta, naravno, ali nitko me nije dovoljno dobro poznavao. Stoga nisam ni slušao te priče. Nisam znao kako će sve proći kad dođem ovdje, ali došao sam kako bih imao priliku igrati svaki tjedan. Zbog toga sam došao - zbog prilika za igru." rekao je Palmer, koji je bio član Manchester Citya od 2010. godine do prošlog ljeta, kad je preselio u Chelsea.