Puno ime: Didier Yves Drogba Tébily
Datum roðenja: 11. ožujak 1978.
Mjesto roðenja: Abidjan, Obala Bjelokosti
Visina: 1.88m
Klub: Chelsea
Prethodni klubovi: Le Mans, Guingamp, Olympique Marseille

Didier Drogba roðen je 11. ožujka 1978. u glavnom gradu Obale Bjelokosti, Abidjanu, a djetinjstvo je provodio kako u rodnom Abidjanu, tako i u Francuskoj. "Tito", kako ga zovu prijatelji i obitelj, napustio je domovinu sa pet godina i otišao u Brest, gdje je njegov ujak Michel Goba igrao kao profesionalni nogometaš. Didier je u Bretagni proveo tri godine, živeci sa ujakom u Brestu, Angoulemeu i Dunkerqueu, nakon cega se vratio u Obalu Bjelokosti.

Zbog vrlo loše financijske situacije u domovini, vratio se u Francusku, ponovno kod ujaka, i nastavio se sa njim seliti po razlicitim francuskim gradovima. U to vrijeme poceo se i baviti nogometom. 1991. godine u Francusku su doputovali i njegovi roditelji, doselivši u Vannes, a sa 15 godina Didier je potpisao svoj prvi stipendijski ugovor sa klubom Levallois. U to vrijeme živio je sa roðakom, Olilierom Tebilyem, koji sada igra u engleskom premierligašu Birmingham Cityu. Drogba je prošao kroz omladinske selekcije Levalloisa, igrajuci za njih u drugoj ligi sa 18 godina.

1998. godine prešao je u Le Mans, koji je tada takoðer bio u drugoj francuskoj ligi. Nakon potpisivanja prvog profesionalnog ugovora imao je zapažene nastupe u prvoj sezoni, u kojoj je postigao sedam golova. Sljedece dvije sezone pratili su ga problemi sa ozljedama, no njegov je talent ipak prepoznat od strane celnika tadašnjeg prvoligaša Guingampa, koji su ga doveli 2002. godine. Tako je Drogba tek u 24. godini života prvi put dobio priliku zaigrati prvoligaški nogomet.

Jednu i pol sezonu proveo je u Guingampu, postigavši pogodak u svom debitantskom nastupu i oduživši se treneru Guyu Lacombeu, koji je imao vjere u njega i pružio mu pravu priliku. U svojoj prvoj sezoni u novom klubu postigao je 17 golova, pomogavši tako momcadi da se domogne sedmog mjesta na ljestvici na kraju prvenstva, što je bio rekord u klupskoj povijesti. Ovo je dovelo do prelaska u Olympique Marseille, jedan od najvecih francuskih klubova.

Marseille se u pocetku, nakon njegovog dolaska, mucio sa rezultatima i trener koji ga je doveo, Alain Perrin, prepustio je poziciju Joseu Anigu. Didieru to nije smetalo i njegove su igre bile sve bolje, te je u toj sezoni postigao 18 golova, dobivši uz to nagradu za najboljeg nogometaša godine u Francuskoj. Sa Marseilleom je dogurao i do finala Kupa UEFA, u kojem su poraženi od Valencie. Ponovno je svojim igrama privukao pozornost velikih klubova, a na kraju sezone prešao je u Chelsea za tadašnji klupski rekord od 36 milijuna eura.

Stigavši u Chelsea u srpnju 2004. godine, Drogba se brzo priviknuo na premierligaški nogomet, postigavši prvi pogodak u svojoj trecoj utakmici. Sezona mu je prekinuta na dva mjeseca nakon što je u utakmici protiv Liverpoola istegao mišic u trbušnom zidu, no unatoc tome na kraju sezone bio je drugoplasirani po odnosu broja golova i odigranih minuta u Premier ligi, iza Arsenalovog Thierrya Henrya. Postigao je 16 golova u 40 utakmica za Chelsea u svojoj prvoj sezoni, no mnogi su ga kritizirali zbog promjenjive forme.

Prije pocetka sezone 2006./07. cinilo se kako je na izlaznim vratima kluba, posebno nakon dolaska Andriya Shevchenka, no svojim odllicnim igrama i brojnim golovima u raznim natjecanjima zaradio je sigurno mjesto u pocetnoj postavi, potpisavši na kraju novi ugovor i najavivši moguci ostanak u klubu sve do kraja karijere.

Sa reprezentacijom Obale Bjelokosti izborio je kroz kvalifikacije prvi nastup na završnici jednog svjetskog prvenstva za tu siromašnu državu, na kojem je predvodio svoju momcad, koja je dopadljivim igrama oduševila brojne ljubitelje nogometa.