Puno ime: Sergio Garcia Ramos
Datum roðenja: 30. ožujak 1986.
Mjesto roðenja: Camas, Sevilla
Visina: 183 cm
Klub: Real Madrid
Prethodni klubovi: Sevilla

Sergio Garcia Ramos svoje prve nogometne korake zapoceo je u Sevilli kao visoko rangirani desni bek. U Sevilli se dokazao, ali ubrzo je prešao na stopera gdje je pružao odlicne partije i brzo je poceo biti pracen od strane velikih klubova. Nakon 2 sezone igranja u La Ligi za Sevillu postao je poznat kao multitalentiran igrac.

Onda je došlo njegovo razdoblje slave, za 27 milijuna eura prešao je u svjetskog giganta Real Madrid u 2005. godini, postavši tako deveti igrac koji je prešao iz Seville u Real. Taj ga je transfer ucinio trecim najskupljim teenagerom u povijesti nogometa, a u Realu su mu dali legendarni broj “4” koji je prije njega nosio Hierro i sad se vidi da taj broj nosi potpuno zasluženo.


Svoj prvi gol za Real postigao je protiv Olympiacosa u Ligi Prvaka, a partije koje je pružao u dresu kraljevskog kluba ucinili su ga miljenikom navijaca te je osvojio njihova srca. U Realu je poceo igrati kao stoper, ali prošle sezone je dolaskom Cannavara prešao na desni bok i to se pokazalo kao pun pogodak, a prepoznatljiv je ostao kao obrambeni igrac sa fantasticnom tehnikom, koja se rijetko viða, te je jednom i sam Capello izjavio da on može igrati svaku poziciju na terenu.


Ove sezone takoðer igra desnog beka zbog dolaska Metzeldera i Pepea i u Real Madrid, ali to je za njega još bolje, zato jer je na desnoj poziciji nezamjenjiv i jedan je od najboljih na svijetu. Za Real Madrid je zabio gotovo 20 golova, što je fantasticno za obrambenog igraca. Svoju 100-tu utakmicu odigrao je protiv Deportiva i rekao je da mu je sljedeci cilj naslijediti kapetansku vrpcu od Raula.


Svoju prvu reprezentativnu utakmicu odigrao je protiv Srbije i Crne Gore u Beogradu, te je od tada nezamjenjiv igrac u obrani Španjolske. Svoje prve golove zabio je protiv San Marina, cak 2 u jednoj utakmici, te je postao najmlaði igrac koji je nastupao za reprezentaciju, srušivši rekord star 55 godina. Ujedno je nastupao i na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemackoj.


robinho_10