EuroNogomet, nogometni magazin

Prehrana za oporavak nogometaša nakon utakmica i treninga

Nogometne utakmice smanjuju tjelesni kapacitet igrača. Pred kraj devedesetminutne utakmice igrači općenito manje sprintaju i prelaze kraće udaljenosti. Nakon utakmica, kapacitet za sprintanje i skakanje je ugrožen i funkcionalnost mišića je smanjena. Oporavak tjelesnih kapaciteta nakon treninga i utakmica je značajan za optimalnu izvedbu u nogometu, posebno kod igrača koji igraju više utakmica tjedno.

Ažurirano Utorak, 29 Rujan 2020 11:31

Hitovi: 5787

Opširnije...

Šest vrsta voća koje bi nogometaši trebali jesti

Kod velikih napora kakvima su izloženi nogometaši tijekom treninga i utakmica, važno je odabrati pravilnu prehranu, poput mesa i ribe, kojom će se unijeti dovoljno energije, ali nikako ne treba zaboraviti niti na potrebu za vitaminima i antioksidansima koje nalazimo prije svega u voću. Ovo je šest vrsta voća koje bi svaki sportaš trebao uklopiti u svoj režim ishrane...

Ažurirano Srijeda, 03 Kolovoz 2016 10:06

Hitovi: 7687

Opširnije...

Wayne Rooney: Moja priprema na dan utakmice

Nogometaš Manchester Uniteda i engleske reprezentacije otkrio je kako izgleda njegova priprema za utakmice, koja započinje dobrim snom noć prije velikog dana, a posebno mjesto zauzima i prehrana.

Ažurirano Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2016 13:56

Hitovi: 7004

Opširnije...

Prehrana nogometaša: 24-satni dnevnik Diega Forlana

Urugvajskog napadača Diega Forlana mnogi se iz njegovih europskih dana sjećaju ne samo po golovima, nego i po moći trčanja svih devedeset minuta. Osim kvalitetnih treninga, tome je doprinijela i kvalitetna prehrana, bogata potrebnim vitaminima, mineralima i proteinima, a bez nepotrebnih viškova poput štetnih masti.

Ažurirano Ponedjeljak, 25 Srpanj 2016 10:08

Hitovi: 20239

Opširnije...

Prehrana nogometaša: Energetske potrebe profesionalaca i amatera

Najkvalitetniji nogometaši igraju jednu ili dvije utakmice tjedno većim dijelom godine, dok većinu ostalih dana treniraju, nekad i dva puta dnevno. Kako bi se zadržala sposobnost za pružanje prave izvedbe i spriječilo nagomilavanje umora, nužno je ispuniti energetske zahtjeve koje pred tijelo postavljaju takvi napori.

Ažurirano Ponedjeljak, 02 Studeni 2020 13:45

Hitovi: 6132

Opširnije...

Deset osnovnih pravila za prehranu nogometaša

Kako se nogometna igra razvija i ubrzava, sve više ishode utakmica odlučuju i oni najsitniji detalji. Slična je situacija i sa samim nogometašima - davno je prošlo vrijeme kad je samo talent bio dovoljan da se dođe do onih najvećih klubova i reprezentacije, danas se traži puno više.

Ažurirano Petak, 17 Svibanj 2019 09:59

Hitovi: 7444

Opširnije...

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN