Belgijska reprezentacija dobit će novog izbornika nakon što je danas postignut dogovor o raskidu suradnje s Marcom Wilmotsom poslije razočaravajućeg nastupa na Europskom prvenstvu u Francuskoj.


Po vodstvom četrdesetsedmogodišnjeg Wilmotsa reprezentacija Belgije je izborila tek četvrtfinale Europskog prvenstva, gdje je poražena od Walesa, pa je suradnja prekinuta dvije godine prije isteka ugovora.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bivši reprezentativac, koji je kao igrač ostao najpoznatiji kao član Schalkea, je imenovan izbornikom u svibnju 2012. godine, nakon što je prethodno bio asistent Dicku Advocaatu i Georgesu Leekensu. Pod njegovim vodstvom Belgija je s 54. mjesta na FIFA-inoj rang listi skočila na sami vrh, a u 51 utakmici upisao je 34 utakmice. Ipak, na velikim natjecanjima njegova je momčad razočarala, a na Svjetskom prvenstvu 2014. godine također su ispali u četvrtfinalu.

Wilmotsov nasljednik će imati zadatak odvesti momčad na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a kvalifikacije za to natjecanje otvorit će 6. rujna utakmicom protiv Cipra.