Engleski nogometni savez imenovao je danas donedavnog menadžera Sunderlanda Sama Allardycea novim izbornikom engleske nogometne reprezentacije, za početak na dvogodišnje razdoblje.


"Iznimno sam počašćen zbog toga što sam imenovan izbornikom Engleske, posebno iz razloga što nije tajna da je ovo uloga koju sam uvijek želio. Za mene je ovo apsolutno najbolji posao u engleskom nogometu. Napravit ću sve što mogu kako bih pomogao Engleskoj da napravi dobar posao i da donesemo našoj naciji uspjeh kakav navijači zaslužuju. Prije svega, želim ljude i cijelu zemlju učiniti ponosnima. Znam da imamo talentirane, posvećene igrače i vrijeme je da napravimo rezultat." rekao je Allardyce.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Šezdesetjenogodišnji Allardyce je čak dva desetljeća bio aktivan nogometaš, ali ovo mu je prva prilika da predstavlja Englesku, s obzirom da mu to nije pošlo za rukom u igračkim danima.

Prva utakmica za Allardycea bit će protiv još uvijek nepoznatog protivnika u prijateljskoj utakmici 1. rujna, nakon čega će imati i natjecateljski debi u dvoboju protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. Ostali protivnici u grupi F su Slovenija, Litva, Malta i Škotska.